Skip to content

5 způsobů streamování her pro Android

12 de Červenec de 2021
GettyImages 161098254 5b9b37c146e0fb0025a65fb0

Streamování videoher se rychle stává velmi populární minulostí a způsobem, jak zapojit ostatní do toho, co by jinak mohlo být osamělou aktivitou. Toho lze dosáhnout více než jen PC nebo konzolovými hrami: je možné streamovat hry pro Android mnoha způsoby a některé služby vám umožňují nativní streamování ze zařízení bez karty pro digitalizaci.

Škubnutí

Pokud máte zařízení Nvidia, můžete z nich nativně streamovat do Twitch, ale v opačném případě budete pro streamování potřebovat kartu pro digitalizaci. Pokusy Twitche o API padly naprázdno, protože jen velmi málo her to podporovalo v systému iOS, a zatím musí představit aplikaci pro Android s možnostmi streamování. Použití karty pro snímání není ve své podstatě špatná věc, ale v systému Android je to problém, protože ne všechna zařízení mají výstupy HDMI přes port HDMI, MHL nebo SlimPort. Některá zařízení se také musí vypořádat s problémy s HDCP – Nexus 4 měl tento problém již v průběhu dne. Twitch také narazí na problém zpoždění streamu. Proudy jsou v zásadě zpožděny dostatečně dlouho, takže je obtížné včas reagovat na lidi v chatu, protože před odpovědí na to, co říkají, uplynulo několik sekund. Twitch je spolehlivý pohotovostní režim, ale nemělo by to být poslední místo, kam se díváte při streamování své hry.

Hry na YouTube

Hry na YouTube

Oficiální streamovací služba Google má velmi schopnou aplikaci pro Android, která vám umožní procházet všechny vaše oblíbené streamery a hry YouTube a sledovat je naživo. A streamování je také velmi užitečné: pro pozdější streamování her můžete podle potřeby použít vyskakovací okno v novějších verzích systému Android. I když streamování přímo z Androidu ještě není dokonalé, řešení Google je možná nejstabilnější a nejfunkčnější, jaké můžete doposud získat. Naráží však na problém specifický pro Android: pro záznam zvuku hry musíte zvýšit hlasitost reproduktorů, aby hlasitost hry zachytil interní mikrofon. Možná by mohla existovat řešení prostřednictvím mixážních pultů a externího hardwaru, která by kombinovala zvuk ve hře a jakýkoli externí mikrofon, ale pro oficiální řešení Google to připadá tak podivně nízké. Možná tento problém vyřeší pozdější verze systému Android, ale právě teď nemluvíte o nejklasičtějším streamovacím zážitku. Stejně tak je YouTube Gaming stále trochu na začátek, pokud jde o streamování, a je to konzole / PC publikum. Mobilní hraní má možná trochu větší stopu, protože je možné streamovat Android, ale může to být zvláštní kombinace mezi silným publikem a ne. Aplikace je skvělá a může vás přesvědčit, abyste ji používali jen proto, že streamování z ní funguje nativně nejlépe z Androidu.

Mobcrush

Mobcrush Home

Tato mobilní streamovací služba je mimořádně slibná. Máte publikum, které chce sledovat mobilní hry, některé špičkové streamery pravidelně streamují ve službě a služba funguje docela dobře bez ohledu na to, jak ji používáte. Problém právě teď spočívá v tom, že aplikace pro víc než jen sledování streamů v současné době není na Google Play (ani v App Store). Stejně tak je streamování stále v beta verzi – dokonce i schopný a téměř skladem Nvidia Shield K1 má problémy se stabilitou. A pokud vaše zařízení Android nepodporuje streamování, není v tuto chvíli k dispozici žádná záloha zálohovací karty. Mobcrush stále musí podniknout několik kroků, aby se stal dominantním domovem pro mobilní streamování, ale má potenciál.

Kamcord

Kamcord Homepage

Byly jednou z prvních služeb, které prováděly nahrávání her, a později se otočily do streamování mobilních her. Nabízejí aplikaci pro Android pro živé streamování a před vydáním pro Android před Mobcrush, ačkoli Mobcrush před živým streamováním iOS dělal Kamcord. Kamcord však poskytuje streamovací klíč, takže můžete streamovat prostřednictvím sběrné karty a softwaru, jako je OBS nebo XSplit, nebo dokonce pomocí vzdáleného zrcadlení serveru ve vašem počítači. Které použít mezi Kamcord a Mobcrush? I když je jistě diskutabilní, kdo kreslí větší čísla – ani Mobcrush ani Kamcord nutně nepřitahují obrovské druhy publika, které mohou populární hry a streamy získat například na Twitch – je to druh volby uživatele, s kým jít. Kamcord má několik dalších možností, ale aplikace Mobcrush by mohla fungovat lépe, nebo by tam mohla být komunita vhodnější. Můžete upřednostňovat Mobcrush jako proud na proud nebo jako srdce ve stylu Kamcordova periskopu. Upřímně řečeno, záleží na preferencích uživatelů a doporučuje se vyzkoušet obojí.

Smashcast

Domovská stránka Hitbox

Smashcast, dříve Hitbox, nemusí nutně mít žádné plány týkající se mobilních zařízení, které by zveřejnily, ale stojí za zmínku, pokud máte kartu pro zachycení, protože trpí minimálním zpožděním streamu. To je cenné při rozhovoru s komunitou, protože na chat můžete skutečně reagovat v reálném čase, na rozdíl od zpoždění streamu, které používá mnoho služeb. Pokud se soustředíte na výkon a tento faktor je pro vás klíčový, Hitbox je možná služba, kterou je třeba zvážit.