Skip to content

Jak vytvořit graf v Dokumentech Google

14 de Červenec de 2021
pie chart bar graph illustration b7ca5eda96554c28aeecfa1b7ee6baf0

Co je třeba vědět

  • Klikněte do dokumentu a přejděte na Vložit nabídka> Schéma > vyberte typ grafu nebo vyberte Z tabulek použít graf, který jste již vytvořili.
  • Chcete-li graf upravit, vyberte jej a klikněte na Otevřený zdroj. Otevře se Tabulky Google, kde můžete provádět změny.

Tento článek vysvětluje, jak vytvářet grafy a grafy v Dokumentech Google z webového prohlížeče. Z mobilní aplikace nelze vytvářet grafy ani grafy.

Jak vytvořit graf v Dokumentech Google

Grafy jsou běžným způsobem, jak vyjádřit data, a proto se běžně zobrazují v programech, jako jsou Tabulky Google, které se zabývají velkými informačními sadami. Do Dokumentů Google ale můžete také přidat grafy a grafy. Ať už se jedná o sloupcový, sloupcový, spojnicový nebo výsečový graf, v Dokumentech to uděláte takto:

  1. Klikněte do dokumentu, kamkoli chcete, aby se graf nacházel. Je snadné to později změnit, pokud si teď nejste jisti.

  2. Otevři Vložit v horní části stránky.

  3. Z Schéma v podnabídce vyberte typ grafu, který má být vložen předkonfigurovaný (upravíme jej později). Nebo vyberte Z tabulek použít graf, který jste již vytvořili. Zde je souhrn rozdílů:

    • Sloupcové grafy mají vodorovné bloky.
    • Sloupcové grafy jsou podobné, ale jsou to svislé bloky.
    • Čárové grafy zobrazují datové body s přímkou ​​spojující je.
    • Výsečové grafy rozřezávají data na kruhové části v kruhu.

Snadné, že? Všimněte si však, že data, která vidíte v grafu, nelze upravovat. Nemůžete jen kliknout dovnitř a začít provádět změny. Dokumenty vám neumožňují upravovat grafy; pouze podporuje import jim. Skutečné informace za grafem nebo grafem jsou v Tabulkách Google, kde jsou data. Proto tam musíte být, abyste vše upravili.

Jak upravovat grafy dokumentů Google

Změna informací uvnitř grafu nebo úprava vzhledu je jednoduchá, ale musíte to udělat z Tabulek:

  1. Vyberte graf, který chcete upravit.

  2. Pomocí šipky vpravo nahoře vyberte Otevřený zdroj.

    Otevřete odkaz na zdroj v grafu v Dokumentech Google.

  3. Otevře se Tabulky Google. Zde můžete graf upravit. Chcete-li přidat nebo odebrat data, upravte buňky, které tyto informace obsahují. V našem příkladu jsou to sloupce A – C a řádky 1–5. Výběrem samotného grafu a otevřením jeho nastavení upravíte věci, jako je rozsah dat, barvy, legenda, podrobnosti osy atd. Poklepejte na název grafu a vytvořte si vlastní.

    Screenshot sloupcového grafu v Tabulkách Google

  4. Po dokončení úprav se vraťte do Dokumentů a použijte AKTUALIZACE tlačítko v grafu, abyste jej obnovili o všech provedených změnách.

    Tlačítko aktualizace v grafu v Dokumentech Google.

Některé úpravy na úrovni povrchu lze provádět také v Dokumentech. Přesunutí grafu nebo grafu je podobné tomu, jak přesouváte obrázky, takže můžete definovat, jak by to mělo sedět s jiným textem. Kliknutím na něj zobrazíte tři možnosti: in-line (sedí na stejném řádku jako text), zalomit text (sedí uvnitř textu) a text zalomit (sedí na vlastním řádku bez textu na obou stranách). Můžete také otáčet a měnit velikost grafů a grafů. Jedním výběrem položky zobrazíte modrá ohraničovací políčka, jak ukazuje obrázek níže; přetažením rohového rámečku dovnitř nebo ven zmenšíte nebo zvětšíte graf. Kruhové tlačítko v horní části slouží k otáčení. Tlačítko nabídky se třemi tečkami, které se po kliknutí zobrazí pod grafem, umožňuje přístup k dalším možnostem, jako je změna barvy, průhlednost, jas a kontrast.

Screenshot z možností obrázku Dokumentů Google pro sloupcový graf