Skip to content

Google Home Mini vs Amazon Echo Dot

4 de Červenec de 2021
Google Home Mini vs Amazon Echo Dot 1c92e502484f4666b6614b3b567a493b

Zasekáváte rozhodování mezi Google Home Mini nebo Amazon Echo Dot? Zkontrolovali jsme obě zařízení, abychom vám pomohli učinit rozhodnutí. Tento článek porovnává Google Home Mini Gen 2 vs. Amazon Dot Gen 3.

Celková zjištění

Google Home Mini

  • Vynikající reakce na přirozený jazyk.
  • Hluboký přístup na web pomocí znalostního grafu Google.
  • Žádná jiná možnost zvukového výstupu než Chromecast.
  • Zní to skvěle po vybalení z krabice.

Amazon Echo Dot

  • Přistupuje k obrovskému ekosystému prostřednictvím Alexa.
  • Zvukový výstup do reproduktorů Bluetooth.
  • Rychlé nastavení.
  • Naladěn spíše na hlas než na hudbu.

Uživatelé Amazon Prime jsou přitahováni k Echo Dot, zejména ti, kteří si předplatili Amazon Prime Music nebo Music Unlimited, nebo ti, kteří vytvořili sbírku audioknih na Audible. Echo Dot je menší a levnější verze Echo a jako hlasový asistent používá Amazon Alexa. Podobně je Google Home Mini spojen s Google Play a YouTube Music. Uživatelé Androidu, kteří mají velkou sbírku Google Play a předplatitelé YouTube Premium, si zamilují Home Mini, který používá Google Assistant k zodpovězení otázek a následování příkazů. Ale co všechno ostatní? Který inteligentní reproduktor dokáže nejvíce nebo je nejlepší v zodpovězení otázek? Podívejme se.

Nastavení a snadné použití: Google Home Mini má nepatrný náskok

Google Home Mini

  • Nastavení aplikace pro telefon zahrnuje otázky ke zlepšení rozpoznávání hlasu.
  • Na přirozený jazyk reaguje lépe než Dot.
  • Má vynikající práci při přijímání příkazů z celé místnosti.

Amazon Echo Dot

  • Rychlé nastavení prostřednictvím aplikace pro telefon.
  • Čtyři mikrofony mu umožňují skvělé rozpoznávání hlasu.
  • Neslyší dobře, když máte záda k zařízení.

Pokud se obáváte, že nastavení Amazon Echo Dot, které nemá obrazovku ani klávesnici, bude noční můrou, nebuďte. Chcete-li nastavit Echo Dot, stáhněte si aplikaci do svého smartphonu, který předá informace, jako je vaše síť Wi-Fi, a před dokončením vám položí několik jednoduchých otázek. Google Home Mini má proces nastavení podobný Echo Dot, i když jde do detailů a jeho dokončení trvá déle. Google Home Mini vás požádá o opakování příkazů, aby lépe rozpoznal váš hlas, a nastaví několik předvoleb, než začnete. Google Home Mini má v této kategorii mírný náskok díky schopnosti asistenta Google analyzovat lidský jazyk, ale oba jsou neuvěřitelně jednoduché.

Poslech hudby: Echo Dot Surprise

Google Home Mini

  • Zní to celkem dobře hned po vybalení z krabice.
  • Žádné jiné možnosti zvukového výstupu než Chromecast.

Amazon Echo Dot

  • Zahrnuje 3,5 mm audio výstup a připojuje se k bezdrátovým reproduktorům přes Bluetooth.
  • Naladěn spíše na hlas než na hudbu, takže potřebuje možnosti zvukového výstupu.

Amazon Echo Dot má 1,6palcový reproduktor a streamuje hudbu z různých zdrojů, včetně Amazon Music, Pandora, Spotify, iHeartRadio, TuneIn a SiriusXM. Echo Dot můžete také použít jako reproduktor Bluetooth pro streamování čehokoli ze smartphonu nebo tabletu. Google Home Mini obsahuje 1,6palcový ovladač, který je hlasitější než Echo Dot. Podporuje Google Play, YouTube Music, Pandora a Spotify. Některé streamovací služby třetích stran, jako je iHeartRadio, lze přidat propojením vašeho účtu Google. Můžete jej také použít jako reproduktor Bluetooth pro streamování čehokoli ze smartphonu nebo tabletu. Menší účastníci trhu s inteligentními reproduktory nejsou navrženi s ohledem na poslech hudby. To dává smysl, protože úsporná část přichází do rovnice na úkor lepšího reproduktoru. Schopnost Echo Dot snadno používat externí reproduktor však stačí k tomu, aby byla středem zábavního systému. S Google Home Mini potřebujete Chromecast a reproduktory podporující Chromecast, abyste mohli dělat totéž.

Nejlepší dovednosti a aplikace: Je to kravata

Google Home Mini

  • Dodává se s výkonným asistentem Google.
  • Úzce integrovaný do znalostního grafu Google.

Amazon Echo Dot

  • Obrovský výběr dovedností třetích stran.
  • Úzce integrovaný s Amazonem a jeho službami.

Řada inteligentních reproduktorů Amazon Echo je o dva roky starší než řada Google Home. To se nemusí zdát jako obrovský rozdíl, ale dva roky navíc poskytly společnosti Amazon Alexa čas na získání výhody v dovednostech třetích stran a podpoře mezi inteligentními domácími zařízeními. Nakonec to znamená, že s Echo Dot můžete dělat více jedinečných věcí než s Google Home Mini. Google Home Mini používá k napájení zařízení Google Assistant. I když toto jméno není tak chytlavé jako Siri nebo Alexa, Google Assistant může být nejchytřejší. Asistent má schopnost směrovat znalostní graf Google, což mu poskytuje hlubší vrstvu přístupu na web než jakékoli jiné chytré zařízení, které se jmenuje Watson. Vzhledem k hlubokému ponoření společnosti Google do všech uměle inteligentních věcí má Mini výhodu, pokud jde o porozumění vašim požadavkům a provádění úkolů. Google Home Mini je ideální volbou pro ty, kteří chtějí především klást otázky inteligentním reproduktorům a získat odpovědi. Echo Dot však dokáže více díky masivnímu ekosystému, který Amazon vyvinul s dodavateli třetích stran. Tvrdé zaměření společnosti Google na vytvoření asistenta, který dokáže více, je však stejně atraktivní pro každého, kdo hledá inteligentní reproduktor, který je prostě chytrý.

Závěrečný verdikt

Amazon Alexa pomáhá pohánět Amazon Echo Dot do čela tohoto závodu. Echo Dot je univerzálnější než Google Home Mini díky dvouletému vedení ve shromažďování dovedností třetích stran. Čistá velikost ekosystému, který se připojuje k Amazon Alexa (a tedy Dot), Google nepřekonává. Pomáhá také schopnost rychle připojit externí reproduktor a přeměnit jej na skvělý jukebox. Pokud se přihlásíte k odběru Amazon Prime, Echo Dot vám umožní proniknout na toto tržiště a všechny jeho služby, včetně Prime Music, svým hlasem. Pokud se opíráte o Google Home Mini, nebojte se. Mohlo by to nakonec skončit s jasnější budoucností. Je to proto, že základní AI Google čerpá z větší části webu než Dot. Pro ty, kteří se přihlásili k odběru služby YouTube Music nebo si vybudovali svou hudební knihovnu na Google Play, je Home Mini dobrou volbou, ale prozatím ji předáme Echo Dot.