Skip to content

Jak sdílet Amazon Prime

8 de Srpen de 2021
family using wireless devices at home 468774723 5a52b68a9e942700378ddbf8

Pokud máte účet Amazon, můžete jej sdílet a většinu jeho digitálního obsahu sdílet vytvořením domácnosti Amazon.

Jak nastavit domácnost Amazon

Vaši domácnost Amazon mohou tvořit dva dospělí (18 a více), čtyři dospívající (13-17 let) a čtyři děti. Členové Amazon Prime mohou sdílet své výhody Prime s dalším dospělým a určité funkce s dospívajícími. Prime nemůžete sdílet s dětmi do 12 let. Jakmile si nastavíte domácnost, můžete libovolně přidávat a odebírat členy a také spravovat rodičovskou kontrolu. Vaše domácnost Amazon usnadňuje sdílení obsahu a výhod účtu s rodinou, spolubydlícími, přáteli a dalšími, ale je zde několik důležitých omezení a úvah, o kterých byste měli vědět jako první.

Jak sdílet svůj účet Amazon Prime

Chcete -li sdílet své výhody Prime a digitální obsah s jinou dospělou osobou, musíte propojit své účty s Amazon Household, jak je uvedeno níže, a co je nejdůležitější, souhlasit se sdílením platebních metod. Dříve jste na svůj účet Prime mohli přidat spolubydlící, přátele a členy rodiny, ale platební možnosti jste mohli nechat oddělené. Amazon to v roce 2015 změnil, pravděpodobně jako způsob, jak tiše omezit sdílení Prime. Přidání požadavku na sdílenou platbu znamená, že byste měli svůj účet sdílet pouze s někým, komu důvěřujete. Každý uživatel může stále používat svou kreditní nebo debetní kartu, ale také má přístup k informacím o platbě pro všechny v domácnosti. Při nákupu musí být každý opatrný při výběru správné kreditní nebo debetní karty. Vaše účty jinak zůstanou stejné, zachovají si své oddělené preference, historii objednávek a další podrobnosti. Pravděpodobně je nejlepší omezit svou domácnost na někoho, s kým již sdružujete finanční prostředky (jako partner nebo manžel) nebo někoho, komu můžete důvěřovat, že vám v případě chyby vrátí potíže. Rodiče mohou se svým dospívajícím sdílet určité výhody Prime, včetně Prime Shipping, Prime Video a Twitch Prime (hraní). Dospívající s přihlášením mohou nakupovat na Amazonu, ale k nákupům potřebují souhlas rodičů, což lze provést pomocí textu. Přidání dětí do domácnosti vám umožní spravovat rodičovskou kontrolu na jejich tabletech Fire, Kindles nebo Fire TV pomocí služby s názvem Kindle FreeTime. Rodiče a zákonní zástupci si mohou vybrat, jaký obsah mohou děti vidět; děti nikdy nemohou nakupovat. S FreeTime mohou rodiče také nastavit vzdělávací cíle, například 30 minut čtení denně nebo jednu hodinu vzdělávacích her. Členové Prime Student nemohou sdílet výhody Prime. Vždy existuje možnost odebrat členy podle potřeby, ale pokud se rozhodnete opustit svou domácnost, je zde 180denní období, kdy ani jeden dospělý nemůže přidávat členy nebo se připojovat k jiným domácnostem, takže na to před provedením změn pamatujte.

Jak přidat uživatele do vaší domácnosti Amazon

Chcete -li do svého účtu Prime přidat uživatele, přihlaste se a klikněte na primární vpravo nahoře. Přejděte dolů do spodní části stránky a uvidíte odkaz na Sdílejte svůj Prime. Kliknutím na tento odkaz se dostanete na hlavní stránku Amazon Household, kde můžete kliknout Přidejte dospělého přidat někoho 18 a více. Tato osoba musí být při přidávání přítomna, protože se bude muset přihlásit ke svému účtu (nebo si vytvořit nový) přímo ze stejné obrazovky. Chcete -li přidat uživatele mladší 18 let, klikněte na Přidejte Teen nebo Přidejte dítě. Dospívající musí mít číslo mobilního telefonu nebo e -mail, aby se mohli spojit s účtem; musíte zadat datum narození pro dospívající i děti (do 13 let).

Co můžete a nemůžete sdílet

Když sdílíte Amazon Prime, nemůžete sdílet všechny výhody a existují určitá věková omezení.

Výhody, které můžete sdílet

  • Prime Delivery (doprava zdarma)
  • Streamování videa Prime
  • Prime Fotky a sdílení alba
  • Amazon First Reads (dříve Kindle First, uživatelé dostanou jednu knihu Kindle zdarma za měsíc)
  • Neomezený poslech zvukových kanálů (podcasty a zvukové seriály, nikoli audioknihy)
  • Family Vault: bezplatné neomezené úložiště fotografií až pro pět osob starších 13 let
  • Twitch Prime herní funkce bez reklam

Výhody, které nemůžete sdílet

  • Prime Music (streamování skladeb a alb)
  • Prime Reading (přístup k rotujícímu inventáři tisíců bezplatných knih Kindle)

Kromě výhod Prime mohou Amazon Households také sdílet řadu digitálního obsahu prostřednictvím úložiště s názvem Family Library. Ne všechna zařízení Amazon jsou však s rodinnou knihovnou kompatibilní; Amazon má aktualizovaný seznam. Pokud používáte mobilní aplikaci Kindle, budete muset tuto funkci povolit v nastavení účtu Amazon.

Obsah Amazonu, který můžete sdílet s rodinnou knihovnou

  • Kindle knihy, které jste si koupili
  • Kindle knihy, které si půjčujete z veřejné knihovny nebo od přítele
  • Aplikace a hry
  • Audioknihy
  • Pronájem učebnic Kindle (mohou platit omezení)

Digitální obsah, který nemůžete sdílet

  • Obsah a předplatné přístupné mimo Amazon Appstore
  • Zakoupené nebo pronajaté tituly Amazon Video