Skip to content

Jak nastavit Sonos One

1 de Červen de 2022
Sonos Lifestyle RGB Small One Black 2 77752fbc19bb4ce4a807653638cbbada

Co vědět

  • Nejprve připojte Sonos One k napájení a ujistěte se, že máte nainstalovanou aplikaci Sonos pro iOS nebo Android.
  • Pro nový systém: Otevřete aplikaci a přejděte na Nastavte nový systém > Přidat, a vyberte svůj Sonos One. Poté postupujte podle pokynů na obrazovce.
  • Pro stávající systémy: Otevřete Nastavení v aplikaci Sonos a poté vyberte Systém a Přidat produkt. Postupujte podle pokynů na obrazovce.

Tento článek vysvětluje, jak nastavit reproduktor Sonos One. Bez ohledu na to, zda již máte ve svém prostoru produkty Sonos, nebo ne, nastavení reproduktoru Sonos One vyžaduje pouze telefon s nainstalovanou aplikací Sonos, reproduktor Sonos One a minutu nebo dvě vašeho času. Různé reproduktory Sonos mají často mírně odlišné metody nastavení, takže pokud se pokoušíte zprovoznit a spustit jiné zařízení Sonos, zvažte nejprve nahlédnutí do manuálu k vašemu produktu. Tyto kroky zaručeně fungují pouze se Sonos One.

Jak nastavit Sonos One s novým systémem

Nastavení prvního Sonos je stejně snadné jako přidání Sonos do již existujícího nastavení.

  1. Stáhněte si a nainstalujte aplikaci Sonos na iOS nebo Android.

  2. Umístěte Sonos One na určené místo a připojte jej k napájení.

  3. Otevřete aplikaci Sonos a vyberte Nastavte nový systém. Budete vyzváni k přihlášení ke svému účtu Sonos nebo k vytvoření účtu Sonos, pomocí kterého se budete přihlašovat.

  4. Po přihlášení klepněte na Přidat ve vyskakovacím okně, které zobrazuje váš Sonos One.

  5. Dokončete nastavení Sonos One podle pokynů na obrazovce. Během procesu nastavení budete dotázáni, zda chcete nastavit hlasové ovládání prostřednictvím Amazon Alexa nebo Google Assistant.

Jak nastavit Sonos One se stávajícím systémem

Pokud již máte systém Sonos, přidání Sonos One nevyžaduje žádné nové stahování a požádá vás pouze o klepnutí na několik věcí v telefonu.

  1. Umístěte Sonos One na požadované místo a připojte reproduktor k napájení.

  2. Otevřete aplikaci Sonos na svém telefonu nebo tabletu se systémem iOS nebo Android.

  3. z Nastavení karta, vyberte Systém, a potom klepněte na Přidat produkt.

  4. Postupujte podle pokynů na obrazovce a připojte svůj nový Sonos One k systému Sonos.

Odstraňování problémů s připojením k Sonos One

Pokud váš Sonos One nenajde aplikace Sonos, což je nejčastější problém s nastavením produktu Sonos, lidé ze Sonos mají užitečnou stránku s tipy pro odstraňování problémů. Stručně řečeno, zde jsou nejlepší věci, které můžete vyzkoušet, pokud má váš Sonos potíže s připojením:

  • Zkontrolujte LED diodu vašeho Sonos
  • Restartujte Sonos
  • Dočasně umístěte Sonos na jiné místo
  • Použijte jiné mobilní zařízení

FAQ

  • Jak nastavím Sonos One s Alexou?

    Otevřete aplikaci Sonos a přejděte na Nastavení > Hlas. Klepněte Služby a hlas > Přidat hlasového asistenta (přidat službu v Sonos S1) > Amazon Alexaa potom klepněte na Přidat do Sonos a přihlaste se ke svému účtu Sonos. Dále klepněte na Přihlaste se do Amazonu; budete převedeni na Amazon, kde se přihlásíte ke svému účtu Amazon. Podle pokynů povolte Alexu na reproduktoru Sonos a poté klepněte Přejděte do aplikace Alexa. Propojte své hudební služby, poté se vraťte do aplikace Sonos a vyberte Nastavil jsem svou hudbu v Alexa. Jste připraveni používat Alexu s reproduktorem Sonos.

  • Jak nastavím domovskou stránku Google na svém Sonos One?

    Stáhněte a spusťte aplikaci Sonos pro iOS nebo Android a poté klepněte Více > Hlasové služby > Google Assistant. Vybrat Přidat do Sonospoté vyberte reproduktor a klepněte na Přidejte Google Assistant. Vybrat Přejděte do aplikace Google Assistant > další a zadejte informace o svém účtu Sonos. Asistent Google rozpozná váš reproduktor Sonos One. Nakonec dejte Asistentovi Google oprávnění k přístupu a ovládání reproduktoru.