Skip to content

Jak prodávat použitá stereofonní zařízení online

17 de Červenec de 2021
hi fi sound system with vintage tin toy car 133962674 95948c23302d43bfb7322c7ac8300931

Ve věku streamování hudby prostřednictvím chytrých telefonů, Bluetooth a domácích digitálních asistentů ve stylu Alexa stále existují audiofilové, kteří upřednostňují stereofonní zážitek z poslechu. Stereo komponenty se však rychle mění a přijímač, který jste si koupili za několik let, je pravděpodobně zastaralý, nahrazený novějším modelem s lepšími funkcemi. Pokud se nacházíte obklopeni použitými stereofonními komponentami, jak neustále budujete novější a lepší systém, je čas vyložit staré vybavení a vydělat nějaké peníze, abyste mohli pokračovat ve financování svého vylepšeného zvukového zážitku. Zde je několik tipů na prodej starého stereofonního vybavení online. Je dobré mít připravené fotografie svého vybavení. Připravte si předem fotografie svého použitého stereofonního vybavení, abyste potenciálním kupcům ukázali, jak vaše zařízení vypadá a co mohou od vaší nabídky očekávat.

Prodej použitých stereo na eBay

eBay je skvělým místem k prodeji stereofonních systémů a komponentů nižší a střední třídy. Poté, co uvedete své vybavení, buďte připraveni okamžitě odpovědět na otázky od zájemců o produktu a jeho stavu. Jakmile aukce skončí a dražitel vyhrál položku, odešlete kupujícímu fakturu za celou částku prodeje, včetně nákladů na dopravu a manipulaci. Jakmile je platba přijata, odešlete zboží kupujícímu co nejrychleji.

Nezapomeňte uvést seznam každého zařízení ve stereofonním nastavení, které prodáváte, včetně podrobností na ovládacích panelech, konkrétních typů reproduktorů a návodů k použití.

Prodej použitých stereo na Craigslistu

Craigslist je další skvělé místo pro prodej stereofonních zvuků a komponentů nižší a střední kvality a je ještě lepší volbou pro prodej velkých nebo těžkých předmětů. Vzhledem k tomu, že Craigslist je místní online klasifikovaná služba, náklady na dopravu nejsou problémem. Místní vyzvednutí je rychlé a pohodlné, ale mějte na paměti podvodníky a obchodníky. Postupujte podle osvědčených postupů Craigslist, jako je používání proxy e-mailové adresy poskytnuté Craigslist, setkání na veřejnosti a nikdy se nesetkáte s kupujícím samotným.

Screenshot online prodeje Craigslist stereo

Speciální online weby

Existuje několik online stránek, které se specializují na použité nebo staré zvukové komponenty. Tyto stránky mohou také sloužit jako dobrý zdroj informací o hodnotě použitých stereofonních komponent a můžete dokonce najít zařízení, které jste hledali. Některé weby mají další zdroje, například uživatelské manuály, servis, příslušenství a cenové pokyny týkající se historických stereofonních komponent.

Stereofonní kupující

StereoBuyers nabízí fantastický a pohodlný systém, kde si uživatelé mohou vyžádat nabídku, dohodnout se na nabídce a poté StereoBuyers vyzvedne zařízení. Zkontrolujte seznam značek a komponent, které web kupuje (nekupuje zesilovače, reproduktory nebo autorádia) a požádejte o cenovou nabídku.

Screenshot webové stránky StereoBuyers pro prodej použitého stereofonního zařízení

Klasický zvuk

Classic Audio prodává všechny druhy vintage audio zařízení, od tunerů po zesilovače a vše mezi tím. Kupuje kvalitní použité vybavení případ od případu. Tato stránka obsahuje sekci Wanted: Dead or Alive, ve které je uvedeno těžko hledané zařízení a součásti, které hledá, takže se podívejte, zda držíte nějaké vyhledávané komponenty. Pro zábavu si prohlédněte galerii klasických zvukových reklam Classic Audio a nechte si unést minulost.

Screenshot z webu Classic Audio prodávajícího použité stereofonní zařízení

Oak Tree Enterprises

Společnost Oak Tree Enterprises se zabývá použitou, starou, novou a retro elektronikou s důrazem na stereofonní a Hi-Fi zařízení od 60. do 80. let. Vintage zařízení bylo obnoveno a zrekonstruováno jak kosmeticky, tak funkčně. Stránka má oblast pro zásilky / obchodování, kde můžete prodávat nebo obchodovat se svými položkami; zkontrolujte, zda web aktuálně přijímá takové zařízení, protože se může dočasně vypnout kvůli velkému objemu.

Screenshot online prodeje stereofonního prodeje Oak Tree Enterprises

Zvukové klasiky

Společnost Audio Classics získala ocenění Dealer roku 2019 za vynikající prodej a služby a je snadné pochopit, proč se dívat na její širokou škálu zvukových systémů a komponent. Stránka nabízí výměnný program pro výměnu zvuku a také nakupuje některé komponenty za hotovost. Jediným problémem je, že je třeba k posouzení přivést části do obchodu Audio Classics v New Yorku. (Web říká, že vyzvednutí a doručení je možné, s omezeními.)

Screenshot z online webu Audio Classics pro použité stereofonní prodeje