Skip to content

Co je to „anonymní psaní textových zpráv“ a jak jej používat

10 de Srpen de 2021
GettyImages 575504487 5bfef00b4cedfd00263e22d0

Někdy potřebujeme někomu napsat SMS, ale dáváme přednost tomu, aby neznal naše telefonní číslo. Naštěstí existuje způsob, jak chránit vaše soukromí zobrazováním pouze určité e -mailové adresy. Anonymní text odesílejte pouze tehdy, když jste si naprosto jisti, že bude dobře přijat.

Pošlete anonymní text pomocí SMS bran

Nejjednodušší způsob, jak psát anonymně, je použít brány SMS, které vyžadují pouze e -mailovou adresu. Všichni hlavní operátoři nabízejí službu, kde vaše telefonní číslo slouží také jako e -mailová adresa a všechny e -maily zaslané na tuto adresu vám budou doručeny do telefonu jako text. Pokud je například číslo vašeho přítele 555-867-5309 a je ve službě Sprint, můžete odeslat e-mail ze své e-mailové adresy na adresu [email protected]. Ještě lépe, mohou vám odpovědět prostřednictvím textu a vy dostanete odpověď na váš e -mail, což vám umožní považovat svůj e -mailový účet za jakýsi textový stroj. To je zvláště užitečné, pokud jste poslali e -mail někomu, koho dobře neznáte, nebo si nemůžete vzpomenout na jeho e -mailovou adresu. Existují však dvě nevýhody:

  • Délky zpráv: Kvůli konstrukci protokolu brány SMS jsou zprávy delší než 160 znaků rozděleny; delší zprávy mohou být odesílány mimo provoz nebo některé ze série nemusí být odeslány vůbec.
  • Poplatky: Na osobu, která obdrží vaši zprávu, se vztahují poplatky za textové zprávy, chovejte se proto slušně k tomu, jak ji používáte.

Při převodu textu na e-mail se vaše e-mailová adresa zobrazí jako „odesílatel“ textové zprávy. Aby to bylo anonymnější, můžete si vytvořit e -mailovou adresu „vypalovačka“, což je e -mailový účet bez vazby na vaši identitu. Zvažte zapsání těchto e -mailových adres a jejich uložení do adresáře pro blízké přátele a rodinu. Je to užitečný způsob, jak jim napsat text, aniž byste museli přepínat do telefonu. Zde jsou hlavní operátoři a jejich formáty e -mailů. Stačí nahradit jejich desetimístné číslo místo [NUMBER]:

  • AT&T: SMS: [NUMBER]@txt.att.net; MMS: [NUMBER]@mms.att.net
  • Sprint: SMS: [NUMBER]@messaging.sprintpcs.com; MMS: [NUMBER]@pm.sprint.com
  • T-Mobile: SMS/MMS: [NUMBER]@tmomail.net
  • Verizon Wireless: SMS: [NUMBER]@vtext.com; MMS: [NUMBER]@vzwpix.com

Nezapomeňte, pokud chcete odeslat obrázek nebo video, použijte adresu MMS (služba multimediálních zpráv). Chcete -li pouze text, použijte adresu SMS.

Odesílejte anonymní text prostřednictvím aplikací Instant Messenger

Na starších počítačích Mac si možná pamatujete chatovací programy jako AOL Instant Messenger (AIM) nebo iChat. Ty také podporují odesílání zpráv přímo do telefonů. Existuje několik moderních služeb, které vám umožní odesílat zprávy na telefonní čísla, obvykle zadáním čísla do pole „Odeslat“. V závislosti na aplikaci, kterou používáte, to také nabídne funkce, jako je šifrování typu end-to-end a samodestrukční zprávy. Aby byla zachována vaše soukromí, budete si muset vytvořit nový účet bez vazby na vaši identitu a případně nový e -mailový účet. Měli byste také zkontrolovat pravidla aplikace, která mohou omezovat určité funkce, jako je odesílání obrázků.

Jak zablokovat své číslo při psaní textových zpráv

Další technikou je nastavit telefon tak, aby zadržel vaše číslo. To je nejlepší, pokud chcete, aby vaše číslo bylo co nejvíce soukromé a nechtěli ho sdílet s cizími lidmi. To však nezakáže funkce, jako je zpětné volání na číslo, na které byla odeslána textová zpráva, a v závislosti na telefonu a operátorovi to může narušit další funkce vašeho telefonu. Když tuto možnost vyberete, obecně obdržíte upozornění na funkce, kterých se to týká. Dejte lidem vědět, že vaše číslo je zadrženo, a počítejte s tím, že několik vašich prvních textů zůstane bez odpovědi. Mnoho lidí stále spojuje zadržená čísla s podvodnými hovory.

Zadržte číslo v systému Android

  1. Otevřete aplikaci telefonu a přejděte na klávesnici.

  2. Klepněte na tři tečky v pravém horním rohu a poté klepněte na Nastavení.

  3. Na vašem telefonu klepněte na buď Nastavení hovoru nebo Nastavení telefonu.

  4. Klepněte na ID volajícího> Skrýt volajícího. Pokud nevidíte ID volajícího, vyhledejte a klepněte na něj Pokročilé nastavení nebo Další nastavení.

Zadržte číslo v systému iOS

  1. Otevřeno Nastavení.

  2. Klepněte na Telefon > Zobrazit ID volajícího.

  3. Klepněte na Zobrazit ID volajícího přepnutím tuto funkci deaktivujete.

Pro anonymní textové zprávy použijte číslo „Burner“

K odesílání textových zpráv bez identifikace můžete také použít jednorázové telefonní číslo, obecně nazývané „vypalovačka“. Jsou velmi užitečné pro lidi, kteří nechtějí sdělit své telefonní číslo nebo by raději udržovali komunikaci jednosměrně. Čísla vypalovaček lze také uchovávat a používat k jiným účelům, například k číslu používanému k vyplňování přihlášek do soutěže nebo k přesměrování nechtěných hovorů do hlasové schránky, kterou můžete zkontrolovat později. Existuje několik způsobů, jak zajistit druhé anonymně funkční telefonní číslo, ale nejjednodušší je přihlásit se k číslu Voice over Internet Protocol nebo VoIP. Služby VoIP zahrnují Google Voice a Skype a na vaši žádost vám vydají telefonní číslo. Někteří budou vyžadovat, abyste si „koupili“ číslo, jako je Skype, zatímco jiní, jako Google Voice, vám jej jednoduše poskytnou zdarma jako součást vašeho účtu Gmail. Než si číslo zaregistrujete, pečlivě si přečtěte drobný tisk. Například Google Voice vám vydá bezplatné číslo vázané na váš účet Gmail a dokonce umožní bezplatné volání a textové zprávy, ale pouze na čísla v USA nebo Kanadě. Pokud si chcete anonymně dopisovat s někým v jiných oblastech, musíte zjistit celkové náklady.