Skip to content

Používání titulků v iMovie 11

11 de Srpen de 2021
imovie titles 541c3c816e7c438d87ff034b149099f7

Tituly jsou užitečné pro představení videa, titulků a anotací, identifikaci řečníků, závěrečné titulky a další. V iMovie existuje celá řada titulů, z nichž mnohé lze upravit a přizpůsobit. K titulům se dostanete kliknutím na tlačítko T, které otevře podokno titulků se všemi předem vytvořenými šablonami titulků v iMovie. Kromě výše uvedených titulů je k dispozici také řada stylizovaných tematických titulů, když pro svůj projekt nastavíte téma iMovie.

Přidejte tituly do projektu iMovie

Přidání názvu je stejně snadné jako jeho výběr a přetažení do části videa, kam ho chcete přidat. Název můžete umístit na existující videoklip nebo jej můžete umístit před, za nebo mezi videoklipy. Pokud do prázdné části projektu přidáte název, budete pro něj muset vybrat pozadí.

Změňte délku titulků iMovie

Snímek obrazovky s názvem titulu iMovie

Jakmile je název ve vašem projektu, můžete upravit jeho délku přetažením za konec nebo začátek. Můžete také změnit jeho načasování dvojitým kliknutím na otevřít inspektora a zadáním počtu sekund, kdy chcete titul na obrazovce, do pole Doba trvání. Název může být dlouhý pouze jako video pod ním, takže před jeho prodloužením možná budete muset upravit délku videoklipů nebo pozadí za názvem. V inspektoru můžete také ztlumit nebo zmenšit název, nebo můžete změnit typ titulu, který používáte.

Stěhování titulů v rámci projektu iMovie

titulní snímek obrazovky

Je snadné přesunout název v rámci projektu iMovie a změnit, kde začíná a končí. Stačí jej vybrat ručním nástrojem a přetáhnout na nové místo.

Upravte text nadpisu v iMovie

snímek obrazovky titulních písem

Upravte text nadpisu kliknutím na něj v okně Náhled. Pokud chcete změnit písmo názvu, klikněte Zobrazit písma. Panel písem iMovie nabízí zjednodušený výběr z devíti písem, velikostí a barev. Můžete jej také použít k úpravě zarovnání textu nadpisu nebo k jeho zvýraznění tučně, obrysově nebo kurzívou. Pokud chcete více možností pro písma a rozvržení, podívejte se na panel systémových písem, který vám umožní přístup ke všem písmům nainstalovaným v počítači a umožní vám více volit mezi řádkováním písmen a řádků.