Skip to content

21 věcí, které jste nevěděli o Microsoftu a Billu Gatesovi

13 de Srpen de 2021
72944804 56a6fa333df78cf772913cd3

Bill Gates může být jedním z nejslavnějších lidí na planetě Zemi a software jeho společnosti může provozovat většinu počítačů na světě, ale existuje několik věcí, o kterých jste pravděpodobně ani nevěděli.

  1. Microsoft se původně jmenoval Micro-Soft—Kombinace výrazů mikropočítač a software.

  2. Společnost Micro-Soft otevřela své brány oficiálně v roce 1976. Galon plynu stál pouhých 0,59 USD, Gerald Ford byl prezidentem a David Berkowitz terorizoval New York City.

  3. Micro-Soft, v roce 1979 přejmenovaný na Microsoft, nebyl založen pouze Billem Gatesem-jeho středoškolský přítel Paul Allen je spoluzakladatelem technologického giganta.

  4. Microsoft také nebyl prvním podnikem Gatesa a Paula. Mimo jiné vytvořili počítačový stroj, tzv Traf-O-Data, ke zpracování dat z těch pneumatických počítadel provozu, ke kterým jste pravděpodobně již projeli.

  5. Jejich domácí stroj nebyl jediným případem, kdy se Gates zapsal do světa provozu. Byl zatčen v letech 1975 a 1977 za různá porušení pravidel řízení.

  6. Microsoft nezačal s výrobou operačních systémů. Prvními produkty společnosti byly verze programovacího jazyka s názvem Microsoft ZÁKLADNÍ.

  7. Populární počítače Apple II a Commodore 64 používaly verze Microsoft BASIC, licencované a upravené pro tato zařízení.

  8. První operační systém vydaný společností Microsoft byla ve skutečnosti verzí open source operačního systému UNIX. Říkalo se to Xenix a byl propuštěn v roce 1980.

  9. Microsoft začal pracovat na Windows 1.0 v roce 1983 a vydal jej v roce 1985. Nebyl to nemovitý operační systém, nicméně. Ačkoli tato úplně první verze systému Windows mohla vypadat a chovat se jako operační systém, ve skutečnosti seděla na vrcholu operačního systému MS-DOS.

  10. Modrá obrazovka smrti, název pro velkou modrou chybovou obrazovku, kterou vidíte po velké chybě ve Windows, ve skutečnosti nezačala v systému Windows – poprvé byla viděna v operačním systému OS/2.

  11. Když vezmeme v úvahu, kolik zařízení napájí Windows, nemusí být příliš překvapivé, když zjistíme, že Blue Screens of Death byly k vidění na obřích digitálních billboardech, prodejních automatech a dokonce i bankomatech.

  12. Můžete dokonce předstírat svou vlastní modrou obrazovku smrti. Je to skutečný BSOD, ale je zcela neškodný.

  13. V roce 1994 koupil Bill Gates Leicester Codex, sbírku spisů Leonarda da Vinciho. Pan Gates nechal naskenovat některé z těchto papírů a zahrnout je jako spořič obrazovky do Microsoft Plus! pro Windows 95 CD.

  14. Bill byl vybrán jako jeden z „50 nejvhodnějších bakalářů“ Dobrá péče o domácnost časopis v roce 1985. Bylo mu 28 let. V té době byl jediným dalším mladým člověkem, který se objevil na jejich seznamu, Joe Montana.

  15. Bill Gates je nejbohatším člověkem na světě od roku 1993. V roce 1999 jeho čisté jmění přesáhlo 100 miliard USD, což je v té době nepřekonatelná úroveň bohatství pro jednu osobu.

  16. Bill možná nedává své bohatství lidem, kteří přeposílají e -maily, ale hodně toho rozdává. Bill a jeho manželka Melinda Gatesová vedou nadaci Bill & Melinda Gates Foundation. Plánují nakonec darovat 95% svého majetku na charitu.

  17. Možná je králem počítačů v srdcích šprtů všude, ale Bill Gates je díky královně Alžbětě II skutečným čestným velitelem Řádu britského impéria (KBE). Steven Spielberg je dalším příjemcem této pocty v USA.

  18. Eristalis gatesi, moucha nacházející se pouze v oblačných lesích Kostariky, byla pojmenována po Billu Gatesovi.

  19. Je pravda, že Bill Gates vypadl z Harvardské univerzity na začátku 70. let. Odešel však na tři roky, technicky měl dost kreditů na absolvování a v roce 2007 získal od školy čestný doktorát.

  20. The SLEČNA v MSNBC znamená Microsoft. NBC a Microsoft společně založily MSNBC v roce 1996, ale Microsoft prodal svůj zbývající podíl v kabelové zpravodajské síti v roce 2012.

  21. Společnost Microsoft vydala Windows 7 v roce 2009, poté Windows 8 a poté Windows … 10. Windows 10? Ano, Microsoft úplně přeskočil Windows 9. Nic jsi nespal.