Skip to content

Jak to opravit, když se nezdaří aktualizace sváru

13 de Srpen de 2021
discordupdatefailed 169c7850b35442bea241ed6926522c65

Discord dostává neustálý proud aktualizací s opravami chyb a novými funkcemi, takže se pokusí aktualizovat při každém otevření. Pokud aktualizace Discord selže, je to obvykle kvůli problému s internetem, ale může to být také kvůli poškozeným souborům. Vzhledem k tomu, že se Discord neotevře, když se nepodaří aktualizovat, sestavili jsme postup pro řešení potíží, díky kterému se dostanete co nejdříve zpět do režimu online a chatování. Když se aktualizace Discord nezdaří, obvykle uvidíte něco takového:

V některých případech se nad zprávou o neúspěšné aktualizaci zobrazí nějaký text. Jsou to krátké nesmyslné fráze typu „Locating Wumpus“ a nic neznamenají.

Příčiny selhání aktualizace sváru

Nejčastější příčinou selhání aktualizace aplikace Discord jsou problémy s připojením k internetu. Pokud se pokusíte spustit Discord bez funkčního připojení k internetu, zobrazí se zpráva o selhání aktualizace. Podobně se tato zpráva zobrazí, pokud se vám při používání aplikace Discord vypne internet. Stejným způsobem tuto chybu způsobí také vše, co narušuje schopnost aplikace Discord připojit se k serverům Discord. Tuto chybu mohou způsobit antivirové programy, brány firewall a další související věci. Dojde -li k selhání smyčky aktualizace Discord a vaše připojení k internetu je v pořádku, obvykle jsou příčinou poškozené místní soubory Discord. Odebrání souborů a někdy provedení několika souvisejících úkolů obvykle umožní aktualizaci programu.

Jak to opravit, když se nezdaří aktualizace sváru

Chcete -li Discord znovu spustit a spustit, postupujte takto: Většina těchto pokynů je relevantní bez ohledu na zařízení, které pro Discord používáte. Pokyny týkající se aktualizační smyčky Discord jsou specifické pro Windows.

  1. Zkontrolujte, zda jste na internetu. Pokud zařízení, které používáte s Discordem, nemůže načítat weby jako Discord.com, opravte připojení k internetu a znovu otevřete Discord.

  2. Zkontrolujte, zda není Discord vypnutý. Pokud je služba Discord offline, nebudete se k ní moci připojit. Jediné, co můžete udělat, je počkat, až bude online.

  3. Zkuste jiné zařízení. Zkontrolujte, zda Discord funguje na vašem telefonu nebo jiném počítači. Pokud ano, jedná se o konkrétní problém s původním zařízením.

  4. Spusťte Discord jako správce. V některých případech udělení dodatečných oprávnění společnosti Discord správci umožní provést všechny problémy a stáhnout aktualizace.

  5. Dočasně deaktivujte antivirus. S vypnutým antivirem zkontrolujte, zda se Discord aktualizuje a spouští normálně. Pokud ano, dojde ke konfliktu s vaším antivirem a budete muset přepnout na jiný nebo upravit nastavení antiviru, abyste Discord nechali na pokoji.

    • Jak vypnout Windows Defender
    • Jak deaktivovat Avast
    • Jak deaktivovat McAfee
    • Jak deaktivovat Norton

    Po tomto kroku nezapomeňte antivirus znovu zapnout nebo nainstalovat jiný. Pokud váš antivirus narušuje Discord, budete muset získat pomoc od vývojáře vašeho antiviru nebo přejít na nový.

  6. Dočasně deaktivujte bránu firewall. Když je brána firewall dočasně vypnutá, zkontrolujte, zda Discord funguje. Pokud ano, budete muset do brány firewall přidat výjimku, která umožní Discordu projít nebo přepnout brány firewall. Pokud svůj firewall raději necháte zapnutý, přidejte místo dočasného vypnutí výjimku pro Discord. Pokud se Discord stále neaktualizuje s uvedenou výjimkou, víte, že problém není ve vaší bráně firewall.

  7. Přejmenujte aktualizační soubor Discord. Pokud je soubor poškozený, donutí to Discord stáhnout novou kopii a problém vyřešit sám.

    1. zmáčkni Klíč Windows + R..
    2. Zadejte % localappdata % a stiskněte Vstupte.
    3. Otevřete složku Discord.
    4. Přejmenujte Update.exe na UpdateX.exe.
    5. Zkuste otevřít Discord a zjistěte, zda se aktualizuje.
  8. Přeinstalujte Discord. Zabijte všechny přetrvávající procesy Discord, odstraňte místní soubory Discord a přeinstalujte je od začátku.

    1. lis CTRL + ALT + DELa vyberte Správce úloh.
    2. Vyhledejte Discord v seznamu procesů, vyberte jej a klikněte Ukončit úkol.
    3. Pokud existuje více instancí Discordu, vyberte každou z nich a klikněte Ukončit úkol.
    4. Klikněte na Tlačítko Start > Nastavení > Aplikace.
    5. Vyhledejte Discord, vyberte jej a klikněte Odinstalovat.
    6. Po odinstalaci stiskněte Klíč Windows + R..
    7. Zadejte % appdata % a stiskněte Vstupte.
    8. Vyhledejte složku Discord a odstraňte ji.
    9. lis Klíč Windows + R. znovu, ale tentokrát zadejte % localappdata %, než se trefíte Vstupte.
    10. Vyhledejte složku Discord a odstraňte ji.
    11. Stáhněte a nainstalujte Discord.

    Možná budete muset vyhledat položky sváru v registru pomocí regedit a v extrémních případech je odstranit. Nedoporučujeme však mazat věci z registru, pokud nevíte, co děláte. Pokud se aplikace i po čisté instalaci stále neaktualizuje, zvažte kontaktování podpory společnosti Discord.