Skip to content

Oprava žlutého vykřičníku ve Správci zařízení

13 de Srpen de 2021
hazard warning sign on top of stack 73096483 57756a9b5f9b5858759f0015

Vidíte žlutý vykřičník vedle zařízení ve Správci zařízení? Nebojte se, není to tak neobvyklé a nemusí to nutně znamenat, že musíte něco vyměnit. Ve skutečnosti existují desítky z důvodů, proč se ve Správci zařízení může zobrazit žlutý vykřičník, některé vážnější než jiné, ale obvykle v rámci možností kohokoli opravit nebo alespoň vyřešit potíže.

Co je to ten žlutý vykřičník ve Správci zařízení?

Žlutý trojúhelník vedle zařízení ve Správci zařízení znamená, že systém Windows identifikoval nějaký problém s tímto zařízením. Žlutý vykřičník označuje aktuální stav zařízení a může znamenat konflikt systémových prostředků, problém s ovladačem nebo, upřímně řečeno, téměř libovolný počet dalších věcí.

Bohužel žlutá značka sám vám neposkytne žádné cenné informace, ale to, co dělá, je potvrdit, že něco, co se nazývá chybový kód Správce zařízení, bylo zaznamenáno a spojeno s tímto konkrétním zařízením. Naštěstí Správce zařízení nepoužívá tolik chybových kódů a ty, které existují, jsou docela jasné a přímočaré. Co to tedy znamená, ať už se vyskytne jakýkoli problém s hardwarem nebo se schopností Windows pracovat s hardwarem, budete mít alespoň jasný směr, co dělat. Než budete moci vyřešit jakýkoli problém, který se děje, budete si muset zobrazit tento speciální kód, určit, na co odkazuje, a poté podle toho řešit problémy. Zobrazení kódu chyby Správce zařízení, který byl vygenerován pro jakýkoli kus hardwaru, je velmi snadné. Přejděte do Vlastnosti zařízení a poté si přečtěte kód v oblasti Stav zařízení.

Ve Správci zařízení jsou neznámé vlastnosti zařízení

Jakmile zjistíte, jaký je konkrétní kód chyby, můžete se podívat na náš seznam chybových kódů Správce zařízení, jak postupovat dále. Obvykle to znamená najít kód v tomto seznamu a poté postupovat podle konkrétních informací o řešení potíží, které máme k dispozici a které jsou specifické pro tuto chybu.

Další informace o ikonách chyb ve Správci zařízení

Pokud opravdu věnujete pozornost Správci zařízení, možná jste si všimli, že tento indikátor není vůbec žlutý vykřičník; je to vlastně a Černá vykřičník na a žlutá pozadí, podobné výstražnému znamení na obrázku na této stránce. Žluté pozadí má v operačních systémech Windows 10, Windows 8, Windows 7 a Windows Vista tvar trojúhelníku a v systému Windows XP kruh. Ve Správci zařízení se také často ptáme na „žlutý otazník“. Toto se nezobrazuje jako varovný indikátor, ale jako ikona zařízení v plné velikosti. Otazník se objeví, když je zařízení detekováno, ale není nainstalováno. Tento problém můžete téměř vždy vyřešit aktualizací ovladačů. K dispozici je také a zelená otazník, který se může objevit v některých velmi specifických situacích, ale pouze ve Windows Millenium Edition (ME), verzi systému Windows, vydané v roce 2000, kterou již téměř nikdo neinstaloval.