Skip to content

Nejlepší místa k nákupu písem

7 de Září de 2021
GettyImages 1053921908 53aae719374e429796288a002037a8cc

Váš počítač a mnoho softwarových programů je vybaveno písmeny, takže je pravděpodobné, že již máte spoustu písem na dosah ruky. Pokud však potřebujete konkrétní písmo nebo hledáte něco nového, internet poskytuje nákupní bonanzu písem. Mnoho míst prodává písma, ale několik webů obstálo ve zkoušce časem a mají pověst poskytovatele spolehlivých produktů. Všechny tyto weby také poskytují množství vzdělávacích a informačních materiálů, pravidelnou sekci nových písem a více písem, než kdy budete potřebovat.

Nákup přímo z linotypu

Linotype prodává obrovský výběr vysoce kvalitních písem. Prozkoumejte knihovnu písem Linotype a najděte tu, kterou potřebujete. Můžete si koupit jednotlivá písma, rodinný balíček nebo využít některý ze speciálních balíčků, které stránka pravidelně nabízí.

Fonts.com od Monotype Imaging

Kromě prodeje písem nabízí fonts.com a jeho partnerské slévárny výběr vysoce kvalitních bezplatných písem. Zaregistrujte se zdarma a dostanete se do sekce stahování. Existuje mnoho článků, zpravodajů a obsahu otázek a odpovědí, kde se dozvíte o písmech a typografii. I když nejste na trhu nových písem, získáte velký přehled o tom, jak používat písma, která již vlastníte, pouhým procházením tohoto webu. Fonts.com prodává písma, ale také nabízí balíčky předplatného pro svá písma za měsíční poplatek:

  • Předplatné webového písma: Weboví designéři si mohou vybrat z pěti plánů (jeden zdarma) pro přístup k 3 000 až 40 000 písem. Jedná se o vysoce kvalitní webová písma od společností Monotype, Linotype a dalších poskytovatelů.
  • Předplatné knihovny Monotype: Knihovna obsahuje písma od Monotype, Linotype, ITC, Bitstream a Ascender. V současné době je k dispozici více než 9 000 písem z více než 2 200 rodin písem a při jejich zavádění se přidávají nová z typových sléváren. K dispozici je několik plánů předplatného. Na webu najdete nejlepší plán pro vás.

MyFonts.com od společnosti Bitstream

Na webu MyFonts můžete vyhledávat písma podle názvu, podle návrháře nebo slévárny, procházet podle kategorií, podívat se na jejich „Hot New Fonts“ a použít k identifikaci písem jeho nejznámější funkci-WhatTheFont. Pomocí této funkce nahrajete sken písma, které se pokoušíte najít, a web vám poskytne název shodného nebo téměř shodného písma

FontShop

Společnost FontShop, první nezávislý prodejce digitálních písem, získala společnost Monotype v roce 2014. Můžete vyhledávat písma organizovaná podle kategorie, slévárny a designéra, nebo můžete vyhledávat náhodně v těch dnech, kdy chcete dělat velké náhodné objevy. Část bezplatného písma obsahuje velký výběr bezplatných písem. Sekce Zprávy a rozhovory a Nápověda a zdroje poskytují spoustu informací o písmech.