Skip to content

T-Mobile vyšetřuje stížnosti na porušení dat

8 de Březen de 2023
hacker man computer evil 6b5ac0e658304e5f80b331b74aea7869

T-Mobile vyšetřuje stížnosti na masivní únik dat, který zahrnuje čísla sociálního pojištění, telefonní čísla, jména a dokonce i fyzické adresy. Tvrzení byla původně zveřejněna v tom, co T-Mobile nazval „podzemním fórem“. Ačkoli konkrétní příspěvek na fóru nezmiňuje T-Mobile jménem, ​​prodejce dat uvedl, že pochází ze serverů společnosti.

Hacker tvrdí, že získal data pro více než 100 milionů lidí a má dokonce i čísla IMEI pro chytré telefony. Prodejce požaduje 6 bitcoinů za datový balíček obsahující 30 milionů čísel sociálního zabezpečení a řidičských průkazů, což v době psaní tohoto článku činí asi 275 000 $. Zbytek dat bude podle hackera prodán soukromě. Některá z ukradených dat byla ověřena, protože T-Mobile nadále vyšetřuje pravost hackerových tvrzení a zda skutečně ukradli data 100 milionů lidí. T-Mobile se v posledních letech musel potýkat s několika úniky dat. V roce 2019 společnost potvrdila, že osobní údaje byly odcizeny při kybernetickém útoku, ačkoli tato data neobsahovala žádné finanční údaje ani čísla sociálního zabezpečení.

Muž vystresovaný

Na konci roku 2020 došlo k dalšímu bezpečnostnímu incidentu, ale opět nebyly odcizeny žádné osobní údaje. Pokud je příspěvek na fóru skutečně přesný, je toto porušení mnohem závažnější a může způsobit trvalé škody. T-Mobile v tiskové zprávě k výsledkům hospodaření za 2. čtvrtletí oznámil, že má ve své síti celkem 104,8 milionu zákazníků.