Skip to content

Jak zapnout Bluetooth v systému Windows 10

26 de Červen de 2021
Computeronacounter ee4111d275564de2893fea52aca64550

Co je třeba vědět

  • Nastavení: Přejít na Start > Nastavení > Zařízení > Bluetooth a další zařízení a přepnout na Bluetooth.
  • Centrum akcí: Klikněte na Akční centrum ikonu a klikněte na ikonu Bluetooth karta, která se změní ze šedé na tmavě modrou.
  • Jakmile je Bluetooth povoleno, můžete připojit sluchátka a další zařízení nebo odesílat a přijímat soubory přes Bluetooth.

Tento článek popisuje, jak zapnout Bluetooth na notebooku nebo stolním počítači s Windows 10, včetně toho, kde najdete ovládací prvky Bluetooth v nastavení a v Centru akcí.

Kde je nastavení Bluetooth ve Windows 10?

Pokud chcete zapnout Bluetooth pro stolní nebo přenosný počítač se systémem Windows 10, musíte nejprve vědět, kde jsou nastavení Bluetooth. Pak bude snadné je zapínat a vypínat.

  1. Klikněte na ikonu Start (Okna) v pravém dolním rohu obrazovky.

  2. Vybrat Nastavení.

    Možnost Nastavení ve Windows 10.

    Případně můžete stisknout tlačítko Klávesa Windows + X na klávesnici otevřete nabídku Windows Power User a vyberte Nastavení odtud, nebo můžete hledat Nastavení na vyhledávacím panelu Windows a vyberte Nastavení App z výsledků.

  3. Vybrat Zařízení.

    Možnost Zařízení v Nastavení ve Windows 10.

  4. Pokud to ještě není vybráno, vyberte Bluetooth a další zařízení.

    Bluetooth a další zařízení ve Windows 10.

  5. Na Bluetooth a další zařízení přepněte Bluetooth Na.

    Přepínač Bluetooth ve Windows 10.

Zapněte Bluetooth v systému Windows 10 z centra akcí

Dalším způsobem, jak získat přístup k Bluetooth v počítači se systémem Windows 10, je Centrum akcí systému Windows. Centrum akcí obsahuje seznam položek v počítači, které vyžadují akce, například oznámení o připojení, upozornění na e-mail a zprávy a dokonce i výsledky kontroly zabezpečení. V Centru akcí je však také panel nástrojů pro rychlý přístup, díky kterému je rychlé a snadné získání některých nastavení. Z této nabídky můžete rychle zapnout a vypnout Bluetooth.

  1. Na ploše systému Windows klikněte na ikonu Akční centrum ikona v pravém dolním rohu.

    Ikona Windows Action Center.

  2. Centrum akcí se otevře a ve spodní části obrazovky se zobrazí nabídka rychlého přístupu. Klikněte na ikonu Bluetooth kartu pro rychlé zapnutí nebo vypnutí Bluetooth. Bude šedá, když Vypnuto a po otočení tmavě modrá Na.

    Možnost Bluetooth v centru akcí systému Windows.

  3. Chcete-li získat přístup k nastavení Bluetooth, klepněte pravým tlačítkem na ikonu Bluetooth kartu a poté vyberte Jdi do nastavení z nabídky.

    Možnost Nastavení na kartě Bluetooth v centru akcí systému Windows.

Používání Bluetooth v počítači se systémem Windows 10

Jakmile víte, kde je nastavení Bluetooth ve Windows 10 a jak je zapnout, můžete svůj stolní počítač nebo notebook připojit k dalším zařízením Bluetooth, jako jsou sluchátka, sluchátka a periferní zařízení Bluetooth. Můžete také použít Bluetooth s funkcí Sdílení v okolí ve Windows 10 ke sdílení souborů s jinými zařízeními.