Skip to content

Vše, co potřebujete vědět o Nintendo 3DS

14 de Červenec de 2021
Nintendo 3DS AquaOpen 593c7cc83df78c537b4d23a1

Nintendo 3DS je nástupcem řady ručních herních systémů Nintendo DS. 3DS je schopen vytvářet 3D efekty bez pomoci speciálních brýlí. Nintendo představilo 3DS na E3 2010 spolu s oznámeními o několika hrách první a třetí strany. Tituly Nintendo 3DS jsou navrženy speciálně pro tento systém, ačkoli 3DS je také zpětně kompatibilní s hrami ze všech iterací Nintendo DS a může také hrát stahovatelné hry DSiWare naprogramované pro Nintendo DSi. Ačkoli je vnitřní hardware Nintendo 3DS o něco silnější než vnitřnosti rodiny Nintendo DS, vnější obal by měl zasáhnout známou notu. Véčkový design zůstává z Nintendo DS, stejně jako nastavení dvou obrazovek. Horní obrazovka 3DS zobrazuje 3D vizuály, zatímco spodní spodní obrazovka zachovává dotykovou funkčnost DS. Mezi Nintendo DS, Nintendo DSi a Nintendo 3DS stále existují pozoruhodné estetické rozdíly: 3DS je schopen pořizovat 3D obrázky, zatímco DSi není, a 3DS má také analogový výstupek umístěný nad jeho tradičním křížem -podložka.

Kdy vyšlo Nintendo 3DS?

Nintendo 3DS zasáhlo Japonsko 26. února 2011. Severní Amerika přijala systém 27. března a Evropa jej přijala 25. března.

Co jsou specifikace Nintendo 3DS?

Grafickou jednotkou (GPU) 3DS je čip Pica200 vyvinutý společností Digital Media Professionals. Pica200 dokáže generovat 15,3 milionu polygonů za sekundu při 200 MHz a je schopen vyhlazování (vyhlazuje grafiku), osvětlení po pixelech a procedurální textury. Chcete-li použít neformální popis, grafika 3DS je vizuálně srovnatelná s tím, co byste našli na GameCube. Horní obrazovka 3DS je 3,53 palce, přibližně o 11,3% větší než horní obrazovka Nintendo DS Lite. Spodní (dotyková) obrazovka je 3,02 palce nebo přibližně o 3,2% menší než spodní obrazovka Nintendo DS Lite. Baterie Nintendo 3DS vydrží přibližně tři až pět hodin, než bude třeba systém nabít. Životnost baterie 3DS je ovlivněna tím, jak je systém používán: například pomocí Wi-Fi, 3D zobrazení nebo jasnějšího nastavení baterie rychle vybíjí baterii. Nintendo 3DS je vybaven snímačem pohybu (myslím, že jde o hry pro iPhone) a gyroskopem. Dotyková obrazovka umožňuje návrat, stejně jako tradiční tlačítka A, B, X, Y, L a R a křížový tvar D-pad. Analogový výstupek zvaný „kruhový pad“ je umístěn nad d-padem, což je ideální pro navigaci ve 3D hrách. Posuvník upravuje hloubku 3D obrazu na horní obrazovce nebo úplně vypíná 3D efekt. Nintendo 3DS má tři fotoaparáty: jeden směřující k uživateli nad horní obrazovkou a dva umístěné na vnější straně systému pro 3D fotografie. Stejně jako Nintendo DS a DSi je i Nintendo 3DS schopen bezdrátového připojení online a komunikace s ostatními 3DS v místním prostředí. Integrovaná funkce zvaná „Street Pass“ zaměňuje Miis a herní informace za jiné 3DS v dosahu, i když je 3DS v režimu spánku (zavřeno). Podívejte se na specifikace Nintendo 3DS oproti Nintendo DS Lite a Nintendo DSi / DSi XL.

Jaké hry má Nintendo 3DS?

3DS má za sebou velkou podporu třetích stran v různých žánrech; veteránská studia jako Capcom, Konami a Square-Enix vyvíjejí splátky pro slavné franšízy jako Resident Evil, Metal Gear Solid, a Final Fantasy. Nintendo oživilo dlouho spící Kid Icarus série na 3DS s Kid Icarus Uprising a vydala 3D remake The Legend of Zelda: Ocarina of Time, pravděpodobně nejoblíbenější Legenda o Zeldě hra všech dob. Nejoblíbenější franšízy Nintendo navíc pokračují ve svém odkazu na 3DS, včetně Super Mario. Hry Game Boy, Game Boy Color a Game Boy Advance si můžete stáhnout prostřednictvím služby zvané „eShop“, která je obdobou virtuální konzoly Wii.