Skip to content

5 důvodů pro nákup PlayStation 3

15 de Červenec de 2021
GettyImages 458959385 5c4654d4c9e77c00018fd13a

Rozhodování mezi PlayStation 3, Nintendo Wii a Xbox 360 může být skličující úkol. I když jsou všechny tři systémy mnohem lepší než poslední generace videoherních konzolí, také se od sebe navzájem mnohem více liší než kdykoli předtím.

PlayStation 3 má HD video a vysoce kvalitní zvuk

Xbox 360 i Wii fungují na starších diskových technologiích a PlayStation 3 je jediná herní konzole, která nabízí diskovou jednotku Blu-ray s vysokým rozlišením. To dává PS3 dvě výrazné výhody, Blu-ray filmy a Blu-ray hry. Disky Blu-ray také pojmou více dat, takže PS3 vyžaduje méně disků pro hry. Nejdůležitější je, že PS3 podporuje video 1080p, převádí běžné disky DVD, aby vypadaly lépe na vašem HDTV, a má výstupní port HDMI, který je nezbytný pro nejvyšší kvalitu HD signálů. Spolu s videem s vyšším rozlišením přichází také vysoce kvalitní zvuk.

PS3 je levnější vlastnit

Cena nálepky pro PS3 je zhruba stejná jako pro Wii nebo Xbox 360, ale na rozdíl od Xbox 360 je PS3 kompletní systém. Vezměte například řadiče. Všechny tři systémy jsou dodávány s bezdrátovými ovladači, ale DualShock 3 na PS3 je jediný, který lze dobíjet ihned po vybalení z krabice. Chcete se připojit online pomocí sítě Wi-Fi? Potřebujete bezdrátový upgrade kit pro Xbox 360. Bezdrátová síť je integrována do PS3 a Wii, ale Wii vyžaduje, abyste si koupili jejich webový prohlížeč. Chcete hrát hry online? Xbox i PlayStation vyžadují pro přístup k online hře placené členství. Chcete si do konzoly stáhnout nové hry a videa? I když to pro PS3 není problém, možná si budete muset dokoupit další úložiště pro některé konzoly Xbox 360 a Wii.

PS3 má skvělé hry

Všechny tři systémy mají širokou škálu her a většina hlavních amerických a evropských her je k dispozici pro všechny tři konzoly. PlayStation 3 má však podporu japonských vývojářů a vývojářů online butiků, kterou ostatní dva nemají. Xbox 360 má Svatozář a Wii má Mario, ale PS3 má stejně dobré exkluzivity v Metal Gear Solid 4, Bůh války III, Malá velká planeta, a Gran Turismo 5. Zvažte také jedinečné japonské a indy tituly, které dostane pouze PS3. Z Pixel Junk Monsters, Tok, EveryDay Shooter, Poslední chlap, a LocoRoco Cocoreccho!, na software, který je spíše jako interaktivní umění než hry, jako je Tori-Emaki, Květ, a Trvat ve stínu. Na PS3 existují prostě podivné a úžasné věci, které na Xbox 360 a Wii nelze najít.

PS3 má mnoho multimediálních a neherních funkcí

PlayStation 3 zobrazuje obrázky, přehrává videa a přehrává hudbu staženou ze sítě, uloženou na zařízení USB, například na jednotce palce, nebo streamovanou z počítače. Xbox 360 nabízí to samé, ale pouze PS3 jej dálkově streamuje do vašeho PlayStation Portable. To znamená, že máte přístup ke svým médiím, včetně disků Blu-ray, na cestách pomocí vašeho PSP. PS3 také podporuje Linux jako další operační systém, díky čemuž je PS3 užitečným nástrojem pro nejrůznější neherní účely.

Online hraní je zdarma a snadné

Všechny tři systémy nabízejí procházení webu a možnost nákupu her online. Na rozdíl od ostatních dvou systémů je online hraní na PS3 snadné a bezplatné, bez dalších poplatků nebo složitých kódů přátel. PS3 také nabízí jedinečný a bezplatný virtuální svět s názvem Domů, kde můžete chatovat, setkávat se a hrát hry s dalšími majiteli PS3. Stejně jako systém pro dosažení úspěchu v síti Xbox, i PS3 má systém trofejí, kde získáváte ocenění při hraní her a můžete porovnávat, jak jste si vedli s ostatními hráči. Snad nejlepší ukázkou odhodlání PS3 stát se jedinečným zařízením je program Folding @ home, program, který běží, když nehrajete. Folding @ home využívá náhradní výpočetní cykly vaší konzoly PS3 a pomáhá vědcům Stanfordské univerzity provádět výzkum rakoviny. Pokud se chcete o PlayStation 3 dozvědět více, prostudujte si jeho technické specifikace, prohlédněte si galerii obrázků PS3 a přečtěte si recenze.