Skip to content

Tipy, jak hrát závodní a řidičské videohry

15 de Červenec de 2021
GettyImages 916994366 41e1bcc70ec14f7ca8602c1637fe1e93

Závodní hry jsou tu po celá desetiletí, ale žánr se od dob docela změnil Pole Position a Out Run. Pokud si chcete zlepšit své řidičské dovednosti, zde je několik základních tipů, které můžete použít, až se za volant digitálního volantu dostanete.

Hry se změnily, ale koncept je stejný

Jak technologie pokročila, představila věrnou grafiku, výjimečnou fyziku hry a realističtější dávku závodních her.

V dnešní době existují stovky proměnných, které je třeba zvážit při pokusu o získání výhody, ale jedna věc zůstala stejná. Nejdříve dojděte do cíle nebo vyhrajte hodiny. To platí pro téměř každého závodníka, s výjimkou některých bojových závodních her, jako je Mario Kart a Zkroucený kov. Zatímco první projetí cílovou páskou je téměř vždy řešením vítězství v závodě, novější hry mohou řidiče hodnotit podle dalších faktorů, jako je styl, výkon auta a závodní taktika.

Klíčem k vítězství je vědět, jak zacházet se svým vozem

Seznámení s ovládacími prvky závodní hry je klíčem k dosažení vítězství. Konzoly na trhu mají podobné, ale mírně odlišné ovladače. Kromě toho neexistují žádné stanovené standardy pro to, jaké tlačítko nebo spoušť provádí jakou akci (například plyn, brzda, posílení, řízení a další pohyby).

Screenshot z hry Forza Horizon 4

Každá hra také nabízí jedinečnou sadu možností. Zjistěte, jak tyto možnosti fungují a jak přizpůsobit jednotlivé možnosti ve svůj prospěch. Nejjednodušší způsob, jak se seznámit s nastavením ovladače, je cvičit ve hře. Pokud existují možnosti pro změnu rozložení ovladače, nastavte jej na něco, co vám vyhovuje.

Ovládání je důležité, proto používejte pohodlný ovladač

Každý hráč je jiný. Někteří mají malé ruce, zatímco jiní mají velké ruce. Někteří preferují směrovou podložku, zatímco jiní preferují analogovou páku. Někteří raději upustí od standardních ovladačů a použijí závodní kolo. Jediná osoba, která ví, jaký ovladač je pro vás nejlepší, jste vy.

Ovladač PlayStation DualShock4

Každá konzola je dodávána se standardním řadičem, ale k dispozici je i příslušenství pro konzoly jiných výrobců, včetně řadičů. Možná jeden z nich vyhovuje vašim potřebám lépe než nabídka společností Microsoft, Sony a Nintendo. Vyzkoušejte různé ovladače v domě svého přítele, v obchodě s elektronikou nebo v obchodě s videohrami, jako je GameStop.

Poznejte typ závodní hry, kterou hrajete

Mezi arkádovými závodními hrami a simulačními závodními hrami je rozdíl. Největší rozdíl je v tom, že arkádová závodní hra se hraje volně, zatímco simulační závodní hra je strukturovaná.

Screenshot z hry Mario Kart 8 Deluxe

Většina závodních titulů spadá pod arkádové nebo simulační podžánry, ale mnoho obsahuje prvky obou, stejně jako herní mechaniky z jiných typů závodních her. Například řada Electronic Arts Need For Speed ​​je považována za arkádového závodníka, ale má také prvky žánru pouličních závodních her. Důležitost je dvojí. Nejprve ukazuje, jak se vyvíjejí závodní hry. Zadruhé slouží jako ukázkový příklad řady typů her dostupných v jedné videohře.

Racing Lines – Udržujte je čisté a pevné

Závodní linie je ideální cestou, kterou se můžete vydat při jízdě po trati, a zahrnuje taktiku, jako je projíždění zatáček a zatáčení mírně doleva před zatáčkou doprava, aby se udržela vyšší rychlost. Naučte se tyto taktiky při hraní a seznamte se s různými kurzy, tratěmi a trasami.

Screenshot z Gran Turismo 6

Drifting může pomoci – ale může to být také hlavní zpomalení

Posunutí zadní části vozidla za roh se považuje za driftování. I když vás může v nadcházejícím zatáčce dostat o něco jednodušší, měl by být používán střídmě.

Screenshot z hry Forza Horizon 4

Některé hry vás nějakým způsobem odměňují za driftování a zatáčení rychlostí 140 km / h je zábava, ale nakonec vás zpomalí.

Správné brzdění zajišťuje vyšší rychlost

Brzdy vás mají zpomalit. Při správném používání vám brzdy pomáhají dosáhnout vyšších rychlostí v zatáčkách a zatáčkách. Většina závodních her má standardní brzdu a e-brzdu.

Screenshot z Asphalt 8

Při mírných zatáčkách používejte standardní brzdy, při jízdě na lehkých zatáčkách žádné brzdy, a když jedete příliš rychle na to, abyste dokončili zatáčku, aniž byste do něčeho narazili, použijte elektronickou brzdu. Použití e-brzdy během tvrdé zatáčky má za následek driftování a zpomalení. Při brzdění zabrzděte brzdy, jako byste byli v reálném světě. Krátké podržení brzdy na krátkou dobu vás zpomalí. Správné brzdění v závodních hrách vám dává větší kontrolu a umožní vám zasáhnout závodní linie mrtvé.

Drafting Other Racers zvyšuje rychlost přes rovné oblasti

Ne každá hra podporuje drafty (pozorně sleduje jiné auto, aby získala rychlost pomocí svého vlečného větru). Když hrajete hru, která podporuje driftování, použijte ji, kdykoli je to možné. Je to jako benzín zdarma.

Screenshot z Forza Motorsport 6

Cílem dobrého draftu je přiblížit se blížícímu se automobilu, jak je to jen možné. Tímto způsobem získáte rychlost, a když se přiblížíte k zadní části vozidla, projděte kolem ní a vydejte se k další oběti.