Skip to content

Jak hrát hry pro Xbox 360 na počítači

15 de Červenec de 2021
GettyImages 91111895 5c5365d3c9e77c000102b6b7 b82553ecd97f4a86afc9e0a85bc25268

Co je třeba vědět

  • Hry si můžete stáhnout z obchodu Microsoft Store.
  • Alternativně můžete nainstalovat emulátor pro spuštění her Xbox 360 na vašem PC.

Přesná čísla se liší, ale mezi listopadem 2015 a dneškem vyšlo přes 900 titulů pro Xbox 360. Pokud vám některá hra chyběla, nebo máte jen nutkání dohnat některé starší tituly, můžete hrát hry pro Xbox 360 na svém PC místo opětovného nastavení konzole.

Stáhněte si hry pro Xbox 360 z obchodu Microsoft

Hráči mají v Microsoft Storu k dispozici omezený počet titulů. I když počet her pro Xbox One výrazně převyšuje počet her pro Xbox 360, stále najdete výběr titulů, které můžete hrát. Chcete-li tyto hry vyhledat, musíte nejprve otevřít Microsoft Store.

  1. Na panelu nástrojů vyhledejte a vyberte ikonu Microsoft Store. Případně zadejte „Microsoft Store„do vyhledávací lišty Windows a poté vyberte Microsoft Store.

  2. Do vyhledávacího pole zadejte název hry, kterou chcete najít. Pokud je k dispozici v Microsoft Storu, měli byste jej najít.

    Obchod Windows 10 poskytuje přístup k mnoha hrám.

  3. Vyberte hru a otevřete její stránku obchodu.

  4. Vybrat Dostat ke koupi hry.

Hrajte hry pro Xbox 360 na PC pomocí emulátoru

Pokud v obchodě Microsoft Store nemůžete najít požadovanou hru, můžete si nainstalovat emulátor pro spuštění her pro Xbox 360 v počítači. I když je k dispozici ke stažení několik možností emulátorů, ne všechny emulátory jsou bezpečné nebo spolehlivé. Ten s nejlepšími recenzemi a většinou zpráv o spolehlivých službách je Xenia, Xbox 360 Research Emulator.

Úvahy o hardwaru

Xbox 360 měl na svou dobu působivé technické specifikace. Chcete-li spustit emulátor, budete potřebovat počítač se specifikacemi a hardwarem přesahujícím tyto parametry:

  • 3,2 GHz CPU
  • 4 GB DDR3 RAM
  • 250 GB HD
  • 64bitový procesor X86

Většina moderních počítačů může tento požadavek snadno splnit, ale pokud jste svůj počítač nějakou dobu neupgradovali, ujistěte se, že zvládnete emulátor. 360 měl vlastní GPU, ale Radeon RX 570 nebo jeho ekvivalent Nvidia bude více než dost na to, aby zvládl jakýkoli emulátor, který najdete.

Jak stáhnout a nainstalovat emulátor

Ukázalo se, že některé z možností emulátorů jsou podvody nebo malware. Xenia je navržen jako výzkumný nástroj a má přísný postoj proti nelegální činnosti, takže se ujistěte, že všechny hry, které hrajete prostřednictvím emulátoru, jsou získávány legálně. Jedna dobrá věc na emulátoru Xenia je, že pokud nemáte dostatek hardwaru nebo je nekompatibilní s vaším systémem, ihned vám to řekne. Není třeba hádat, zda je kompatibilní nebo ne – spusťte software a zkuste to.

  1. Přejít na https://xenia.jp.

  2. Vybrat Stažení na levé straně obrazovky.

    Na levé straně obrazovky vyhledejte kartu stahování.

  3. Na následující stránce vyberte soubor ke stažení.

    stáhnout hlavní snímek (Vulkan)

    Stahujte pouze z oficiálních stránek Xenia. Jiné webové stránky mohou obsahovat malware a další soubory, které mohou poškodit váš počítač.

  4. Po stažení souboru jej extrahujte na disk pomocí vestavěného správce Windows ZIP nebo pomocí programu jiného výrobce, jako je WinRar.

  5. Pokud máte herní soubory pro Xbox 360 uložené na pevném disku, umístěte složku s hrami vedle složky Xenia.

  6. Přetáhněte hru, kterou chcete hrát, do souboru Xenia.exe a hra by se měla automaticky spustit.