Skip to content

Jak sdílet hry na systému PS4

16 de Červenec de 2021
shareplay b9060650c5ba46bb8cc49aa1e0bc94a7

Tento článek popisuje, jak používat funkci Share Play systému PS4 ke sdílení her a hraní her pro více hráčů s přáteli

Jak používat Share Play na vašem PS4

Zde je návod, jak sdílet hry na vašem PS4 pomocí Share Play. Abyste mohli zahájit relaci Share Play, musíte mít předplatné PlayStation Plus, ale váš přítel ne.

  1. Spusťte hru, kterou chcete sdílet, a krátce stiskněte Podíl na ovladači otevřete nabídku sdílení.

  2. Z Podíl menu, vyberte Začněte Sdílet Přehrát.

    Snímek obrazovky nabídky Sdílení PS4.

  3. Vybrat OK.

    Snímek obrazovky s informacemi o sdílení přehrávání.

  4. Pokud svého přítele ještě nemáte na večírku, budete jej muset přidat. Vybrat OK.

    Screenshot z Share Play.

  5. Vyberte přítele, se kterým chcete sdílet.

    Screenshot přátel z PS4.

  6. Jakmile se váš přítel připojí, automaticky se mu zobrazí vaše hra na obrazovce. Můžete se vrátit do hry a pokračovat v hraní, nebo vybrat Sdílet Hrát pro další možnosti.

    Screenshot sdílení hry na PS4.

  7. Vybrat Zastavit sdílení Přehrát až budete hotovi. Alternativně můžete vybrat Dejte ovladač návštěvníkovi pokud chcete, aby převzali kontrolu nad hrou.

    Screenshot hry PS4 Share Play.

Jak sdílet všechny své hry na PS4

Další způsob sdílení vašich her vyžaduje, abyste měli přístup k jejich PS4 nebo jim důvěřovali pomocí svých přihlašovacích údajů. Pokud nastavíte kamarádovu PS4 jako primární konzoli, může se poté přihlásit pomocí svého účtu, stáhnout si všechny zakoupené hry a hrát je. Pokud se později přihlásíte do svého systému PS4, můžete si hrát jakoukoli hru pro více hráčů, kterou jste si u tohoto přítele zakoupili. Mohou to hrát, protože jejich konzole je nastavena jako primární PS4, a vy to můžete hrát, protože jste se přihlásili pomocí účtu, který hru zakoupil. Tuto metodu používejte pouze u lidí, kterým důvěřujete. Pokud budete někdy v budoucnu potřebovat použít svůj vlastní PS4 jako primární PS4, váš přítel nebo člen rodiny bude muset nejprve deaktivovat svůj PS4 jako primární konzolu vašeho účtu. Můžete to udělat sami prostřednictvím webového prohlížeče, ale smíte to pouze jednou za šest měsíců.

  1. Přihlaste se ke svému účtu PS4 na PS4 svého přítele nebo člena rodiny.

  2. Otevřeno Nastavení z domovské obrazovky.

    Screenshot z hlavní nabídky PS4.

  3. Vybrat Správa účtu.

    Snímek obrazovky s nastavením PS4.

  4. Vybrat Aktivujte jako primární PS4.

    Snímek obrazovky se správou účtu PS4.

  5. Vybrat aktivovat.

    Screenshot aktivace PS4 jako primární.

  6. Uživatelé tohoto systému PS4 nyní budou mít přístup k vašim hrám. Pokud si vyměňujete přístup k hrám s kamarádem nebo členem rodiny, nechte je opakovat kroky 1-4 na vašem PS4.

S kolika lidmi můžete sdílet hry na systému PS4?

Počet lidí, se kterými můžete sdílet hry na PS4, je omezen na jednoho najednou bez ohledu na metodu, kterou používáte. Skutečná logistika a specifika se liší v závislosti na tom, zda používáte funkci Share Play nebo přepínáte primární konzolu. Při použití funkce Sdílet přehrávání můžete sdílet s jednou osobou ve vaší skupině najednou. Pokud chcete sdílet s jinou osobou, musíte ukončit aktuální relaci, uspořádat nový večírek a sdílet s novou osobou. Při použití metody přepínání primární konzoly se omezujete na sdílení s jednou konzolou najednou. Kdokoli, kdo se do této konzoly přihlásí, však může vaše hry na této konzoli používat. Pokud má tedy konzole, kterou jste nastavili jako primární PS4, více uživatelů, všichni získají přístup do vaší knihovny her. Pokud své hry sdílíte poskytnutím přihlašovacích údajů, riskujete represivní akce společnosti Sony. Můžete například hrát online s kamarádem pomocí hry, kterou jste si koupili, pokud hrají na vašem primárním PS4 a jste přihlášeni k jinému PS4. Pokud se pokusí hrát pomocí vašich přihlašovacích údajů další lidé mimo vás a ten jediný přítel, společnost Sony podnikne kroky proti vašim účtům.

Způsoby sdílení her PS4

Sdílení her bývalo stejně jednoduché jako výměna kazet nebo disků s přítelem. To je stále možnost, pokud se rozhodnete pro fyzické hry namísto stahování všeho, ale Sony ve skutečnosti poskytuje dva další způsoby sdílení her na PS4, které jsou mnohem aktuálnější. Jedna metoda zahrnuje funkci Sdílet přehrávání, která vám umožňuje hrát místní multiplayer s přáteli přes internet. Druhou možností je sdílet celou vaši knihovnu digitálních her s přáteli po přihlášení do jejich konzoly. Existují tři způsoby sdílení her na PS4, z nichž každý slouží jinému účelu.

  • Fyzické disky: Stejně jako starší konzoly můžete i své fyzické disky půjčit přátelům. Protože mají váš fyzický disk, nemůžete hrát společně.
  • Sdílet Hrát: Tato oficiální funkce systému PS4 vám umožňuje hrát online hry pro více hráčů s přáteli, i když nevlastní kopii. Můžete také předat kontrolu kamarádovi a nechat ho hrát o samotě. Váš přítel musí mít PlayStation Plus a relace končí po 60 minutách.
  • Sdílení her: Tato metoda vyžaduje, abyste se přihlásili do PS4 přítele a nastavili jej jako primární konzolu. Umožňuje jim hrát všechny vaše hry a můžete také hrát společně online.

Požadavky a omezení pro SharePlay

Share Play je funkce, která vám umožňuje hrát hry online s přáteli, i když tuto hru nemají. To je užitečné pro hry pro více hráčů, protože vám umožňuje hrát společně. V hrách pro jednoho hráče vás může váš přítel sledovat, jak hrajete, a máte možnost jim předat ovladač a nechat je hrát, pokud chcete. Můžete také nastavit hru Share Play pro hru pro jednoho hráče, předat ovladač svému příteli, poté odejít a nechat je hrát sám. Abyste mohli používat Share Play, potřebujete vysokorychlostní připojení k internetu. Pokud vaše připojení není dostatečně rychlé, zkuste opravit pomalé Wi-Fi PS4 nebo přepněte na ethernetové připojení. Úlovek v Share Play spočívá v tom, že relace jsou také omezeny na jednu hodinu, ačkoli hostitel může zahájit novou relaci okamžitě, pokud do té doby nebudete hrát. Dalším omezením je, že k zahájení relace Share Play musíte mít předplatné PlayStation Plus. Váš přítel nepotřebuje předplatné k prohlížení vaší hry a můžete mu také předat ovladač, ať už předplatné má či nemá. Pokud si chcete se svým přítelem zahrát místní hru pro více hráčů, musí mít k tomu předplatné PlayStation Plus.