Skip to content

Je Nintendo Switch bez regionů?

17 de Červenec de 2021
GettyImages 821068914 5c5268314cedfd0001f9162c

Navzdory své dlouhé historii regionálního zamykání změnilo Nintendo svůj přístup ke konzolím s nejprodávanější konzolou roku 2018. Nintendo Switch je bez regionu, což je skvělá zpráva pro vývojáře i dovozce, ale především pro hráče. Na druhou stranu konzole bez oblasti vyvolává spoustu otázek. Zde je to, co potřebujete vědět o Nintendo Switch, jak funguje a co můžete a co nemůžete dělat.

Můžete hrát hry zakoupené v zámoří

Fyzické herní kazety Nintendo Switch jsou také bez regionu. Můžete si koupit hru v Německu, Nintendo Switch v Japonsku a přivést obě domů do Ameriky, abyste si mohli zahrát a hrát. To samozřejmě neznamená, že se hra automaticky přeloží do angličtiny, protože bude i nadále používat jazyk, pro který byla vyvinuta, pokud není speciálně navržena s více jazykovými možnostmi.

Hry si můžete zakoupit v e-shopech jiných regionů

Mnoho hráčů změnilo svůj eShop Switch do jiné oblasti při hledání nejlepších nabídek, přičemž využilo výhody globální arbitráže v tomto procesu. Kolem toho je kontroverze a někteří spotřebitelé tvrdí, že to vývojáři ubližuje. V době psaní tohoto článku však neexistují žádné podmínky, které by uživatelům bránily ve využívání výhod levnějšího digitálního zboží v jiných částech světa.

Stahovatelný obsah je většinou bez regionů

Tvrdí hráči vědí, že obsah není vždy vydáván po celém světě současně. Pokud chcete získat toto zbrusu nové DLC s časovým předstihem o několik hodin, můžete si je zakoupit v jiné oblasti a hrát. To však není vždy pravda. Pokud je obsah podporován pouze v USA, na Novém Zélandu a v Austrálii, pro hru v Kanadě to nebude fungovat.

Karty eShopu jsou kompatibilní pouze v oblasti, kde byly zakoupeny

Přepínač Nintendo může být bez regionu, ale měnové karty eShopu nejsou. Například měnová karta zakoupená v Kanadě bude fungovat pouze v kanadském eShopu.

Příslušenství z jiných zemí nemusí fungovat

Příslušenství navržené pro Nintendo Switch může nebo nemusí fungovat s konzolami Nintendo Switch vyrobenými pro jiné země. Rozdíly v globálních požadavcích na napětí mohou způsobovat problémy a společnost Nintendo doporučuje používat pouze příslušenství navržené ve stejné zemi, kde jste zakoupili přepínač.

Oblasti podpory můžete zkontrolovat v nabídce softwaru hry pod Informace o softwaru > Informace o podpoře.

Záruky Nintendo Switch jsou specifické pro jednotlivé regiony

Pokud se s vaším Nintendo Switchem něco stane, budete si muset nechat provést opravu v oblasti, kde byla původně zakoupena. Podle Častých dotazů o regionální kompatibilitě společnosti Nintendo „omezená záruka platí pouze v zemi / oblasti, kde měl být systém prodán.“ Díky přenositelnosti Nintendo Switch je skvělým společníkem pro hraní na cestách. Nic neudělá dlouhý let tak rychle jako „Zelda: Breath of the Wild“, a pokud zjistíte, že toužíte po nové hře, když jste v zahraničí, přihlaste se do eShopu a nakupujte jako obvykle. Poprvé po mnoha letech není konzole Nintendo uzamčena v regionu.