Skip to content

Jak to opravit, když konektor sluchátek pro Xbox One nefunguje

17 de Červenec de 2021
IMG 1418 96af97acb38947c09c330975e9d992f1

Pokud konektor sluchátek pro Xbox One nefunguje, může se projevit následujícími způsoby:

  • Neslyšíte ostatní a oni neslyší vás.
  • Můžete slyšet, ale kvalita zvuku je velmi nízká.
  • Vaše náhlavní souprava přestane fungovat a další den bude fungovat dobře.

Odpojení a opětovné připojení náhlavní soupravy může problém dočasně vyřešit, ale můžete vyzkoušet i další dlouhodobější opravy. Pokyny v tomto článku platí pro oficiální řadiče Xbox One a Xbox One S od společnosti Microsoft, ale některé kroky mohou fungovat i pro řadiče Xbox One třetích stran.

Co způsobuje, že konektor sluchátek pro Xbox One přestane fungovat?

Když konektor sluchátek pro Xbox One přestane fungovat, je to buď kvůli problému s hardwarem nebo firmwarem. Konektory sluchátek pro Xbox One nejsou připájeny na místě, takže pravidelné používání může způsobit uvolnění kontaktů. Pokud k tomu dojde, zařízení Xbox One nemusí rozpoznat náhlavní soupravu nebo se může zhoršit kvalita zvuku. Problémy se zvukem jsou někdy způsobeny konektorem pro sluchátka, když je na vině něco jiného. Například poškozené konektory sluchátek, ztlumená herní náhlavní souprava nebo nesprávně nakonfigurované nastavení ochrany osobních údajů se mohou projevit jako problémy s konektorem náhlavní soupravy. Pokud se ovladač Xbox One nepřipojí ke konzole nebo se ovladač Xbox One nezapne, může řešení těchto problémů opravit zvukový konektor.

Jak opravit konektor sluchátek pro Xbox One Controller

Pokuste se o tyto opravy v daném pořadí a po každém kroku zkontrolujte, zda vaše sluchátka fungují.

  1. Odpojte náhlavní soupravu od ovladače a poté ji znovu pevně připojte. Příčinou nefunkčnosti náhlavních souprav Xbox One je špatné spojení mezi náhlavní soupravou a ovladačem. Problém se často vyřeší odpojením konektoru a následným pevným zasunutím zpět.

  2. Zkontrolujte nastavení ochrany osobních údajů. zmáčkni Xbox na ovladači a přejděte na Nastavení > Všechna nastavení > Účet > Ochrana osobních údajů a bezpečnost online > Zobrazit podrobnosti a přizpůsobit > Komunikujte hlasem a textem ujistěte se, že mikrofon není ztlumený.

  3. Zkontrolujte, zda není náhlavní souprava ztlumená. V závislosti na náhlavní soupravě může být na adaptéru tlačítko pro ztlumení nebo tlačítko pro ztlumení zvuku. Stiskněte tlačítko ztlumení a pokuste se zvýšit hlasitost, abyste zjistili, zda to pomáhá.

  4. Prohlédněte si náhlavní soupravu, kabel a konektor pro Xbox One. Pokud zjistíte jakékoli poškození náhlavní soupravy, kabelu nebo konektoru, může dojít k problému s náhlavní soupravou namísto ovladače. Pokud je šňůra roztřepená nebo jsou vodiče uvnitř zlomené, opravte je nebo si kupte novou náhlavní soupravu. Pokud na konektoru uvidíte nečistoty, jako jsou nečistoty nebo jídlo, očistěte je vatovým tamponem namočeným v alkoholu.

  5. Použijte jiný ovladač a jinou náhlavní soupravu. To je nejlepší způsob, jak se ujistit, že máte problém s ovladačem, a ne se sluchátky.

  6. Aktualizujte firmware. Pokud náhlavní souprava pracuje s jiným ovladačem na stejné konzoli Xbox One, aktualizujte firmware ovladače pro Xbox One.

  7. Zkontrolujte port náhlavní soupravy na ovladači. Pomocí baterky nahlédněte dovnitř portu náhlavní soupravy na ovladači. Pokud uvidíte nějaké překážky, odstraňte nečistoty pomocí malého nářadí, jako je párátko nebo pinzeta. I když nic nevidíte, uvnitř mohou být uvíznuté nečistoty nebo jiné nečistoty. Vyfoukněte port stlačeným vzduchem, abyste zjistili, zda něco nevychází.

  8. Vyměňte nebo opravte konektor sluchátek. Pokud konektor sluchátek po pokusu o výše uvedené opravy stále nefunguje a vyzkoušeli jste různé kombinace ovladačů a sluchátek, abyste ověřili, že je problém s ovladačem, pak je konektor pravděpodobně špatný.

Jak vyměnit konektor sluchátek pro Xbox One Controller

Pokud máte správné nástroje, můžete ovladač rozebrat a zkontrolovat, zda není uvolněný konektor pro sluchátka. Pokud je konektor uvolněný, můžete se jej pokusit znovu nasadit, opravit nebo vyměnit za nový komponent konektoru pro sluchátka. Zde je postup, jak rozebrat ovladač Xbox One a opravit poškozený konektor pro sluchátka: K rozebrání ovladače budete potřebovat ovladače nebo bity T-6 a T-9 Torx. Pokud je to možné, použijte statický pásek a při manipulaci s vnitřními součástmi buďte velmi opatrní.

  1. Opatrně sejměte panely po stranách ovladače Xbox One.

    Boční panel na ovladači Xbox One.

  2. Vyšroubujte pět šestihranných šroubů, které drží ovladač pohromadě. Jeden šroub je skryt za štítkem v prostoru pro baterie.

  3. Sejměte přední a zadní kryt z ovladače.

  4. Zkontrolujte konektor sluchátek. Pokud je uvolněná, pravděpodobně ji je třeba vyměnit.

    Demontovaný ovladač Xbox se zvýrazněným konektorem pro sluchátka

  5. Vyšroubujte dva šrouby, které přidržují horní desku s obvody.

  6. Opatrně zvedněte horní desku s obvody a zkontrolujte konektor sluchátek.

    Konektor pro sluchátka v ovladači pro Xbox One.

  7. Pokud jsou kovové hroty na komponentě konektoru pro sluchátka zploštěny, opatrně je vypáčte malým nástrojem, jako je párátko.

    Součást konektoru pro sluchátka z ovladače Xbox One s pinzetou.

    Pokud jsou hroty zlomené, budete muset vyměnit komponentu konektoru pro sluchátka.

  8. Nasaďte konektor sluchátek, zajistěte horní desku s obvody a zkontrolujte, zda je konektor sluchátek stále uvolněný. Ujistěte se, že je konektor mezi horní a dolní deskou plošných spojů správně usazen a že je deska s plošnými spoji bezpečně připevněna. Protože tlak mezi deskami s obvody drží konektor sluchátek na místě, další prostor mezi deskami znemožňuje fungování náhlavní soupravy.