Skip to content

Jak připojit ovladač Xbox One k systému Android

24 de Červenec de 2021
01 how to connect the xbox one controller to android 4773523 045cdd2a96a64e1fb93de546f0f68af9

Chcete hrát hry na telefonu nebo tabletu Android, ale pohrdáte dotykovým ovládáním na obrazovce? S mnoha hrami, které nyní obsahují podporu řadičů, je dobré vědět, jak připojit ovladač Xbox One k Androidu.

Podpora řadičů v systému Android není nová

Technicky můžete připojit jakýkoli kabelový řadič, pokud USB port vašeho zařízení Android podporuje On-The-Go (OTG). Telefony a tablety používají porty USB Micro-B a USB-C pro nabíjení a odesílání dat do az připojeného počítače, ale OTG přidává podporu pro zařízení založená na USB, jako jsou myši, klávesnice, flash disky atd. Ne všechna zařízení mají připojení OTG a neexistuje dobrý způsob, jak zjistit, zda vaše zařízení podporuje OTG, aniž byste museli procházet stránku produktu – která obvykle uvádí obecné informace – nebo instalovat pochybnou aplikaci. Potřebujete také adaptér, který propojuje konektor USB-A kabelového ovladače s konektorem Micro-B nebo USB-C na zařízení Android. To znamená, že bezdrátová síť je způsob, jak jít. Bluetooth je standardem pro všechny ovladače připojené k Androidu, včetně ovladače Xbox One. Periferní zařízení společnosti Microsoft používá patentovanou technologii Wi-Fi, když je připojeno k Xbox One a určitým počítačům, ale u všech ostatních zařízení se přepne na Bluetooth.

Má Android podporu ovladače Xbox One?

Google přidal podporu ovladače Xbox One do systému Android 9 Pie, ale jak již bylo uvedeno, ovladač Xbox One vyžaduje při použití se systémem Android Bluetooth. Ne všechny modely mají tuto komponentu, zejména jednotky dodávané s původní konzolí Xbox One. Rozdíl poznáte podle designu ovladače.

Model na levé straně má jeden kompletní čelní panel, který sahá až k tlačítku Xbox a zadní hraně. Tento model obsahuje komponentu Bluetooth. Vpravo uvidíte původní ovladač Xbox One bez komponenty Bluetooth. Čelní panel a kryt tlačítka Xbox jsou oddělené. Stručně řečeno, musíte splnit tři požadavky:

  • Android 9 Pie nebo novější
  • Zařízení s Bluetooth
  • Ovladač Xbox s Bluetooth

Jak připojit ovladač Xbox One k systému Android

  1. Otevřeno Nastavení v zařízení Android. To může představovat ikona ozubeného kola umístěná na domovské obrazovce nebo v zásuvce aplikace. Obvykle můžete také přejet prstem dolů od horního okraje obrazovky, otevřít lištu Rychlá nastavení a potom klepnout na Ozubené kolo ikonu otevřete nastavení.

    Nastavení na zařízení Android

  2. Najděte nastavení Bluetooth. To může, ale nemusí být zastrčeno pod jinou kategorií, v závislosti na rozhraní zařízení. Například rozhraní One UI společnosti Samsung (níže) umisťuje Bluetooth pod Connections.

    Připojení na zařízení Android

  3. Povolte Bluetooth, pokud ještě není.

    Přepínač Bluetooth

  4. Na ovladači Xbox stiskněte Xbox tlačítko, dokud nesvítí. Tím se zařízení zapne.

    Tlačítko Domů na ovladači pro Xbox One

  5. Na zadní straně ovladače uvidíte malý port USB Micro-B a tlačítko synchronizace. zmáčkni synchronizace tlačítko, dokud tlačítko Xbox nahoře nezačne blikat. Nyní je v režimu párování Bluetooth.

    Tlačítko Sync na ovladači Xbox One

  6. Vraťte se zpět do zařízení Android a klepněte na Bluetooth.

  7. Vaše zařízení vyhledá další zařízení Bluetooth. Klepněte na ikonu Bezdrátový ovladač pro Xbox když se objeví na seznamu, obě zařízení se automaticky spárují. Chcete-li jednoduše zkontrolovat, zda bylo párování úspěšné, pohybujte palci ovladače ovladače Xbox One a procházejte rozhraní zařízení Android.

    Řadič Xbox One v seznamu Bluetooth