Skip to content

Jak nastavit konzolu Xbox Series X nebo S.

25 de Červenec de 2021
setupxboxseriessx 24d0f1c0e12744719125e9fc895f2c9d

Co je třeba vědět

  • Spusťte aplikaci Xbox, klepněte na ikonu Řídicí panel ikona> ZAČÍT > Nastavit novou konzolua postupujte podle pokynů.
  • Nepoužíváte aplikaci? zmáčkni Tlačítko průvodce na ovladači jej zapněte, poté Jídelní lístek tlačítko a postupujte podle pokynů na obrazovce.

Tento článek vysvětluje, jak nastavit Xbox Series X nebo S pomocí mobilní aplikace Xbox nebo samotné konzoly. Zahrnujeme také tipy, jak ze své nové herní konzoly vytěžit maximum.

Jak nastavit Xbox Series X nebo S pomocí aplikace

Při nastavování zařízení Xbox Series X nebo S očekávejte stažení některých systémových aktualizací a ujistěte se, že máte v telefonu aplikaci Xbox nebo si přihlaste své přihlašovací údaje, pokud již účet Xbox máte. Vlastníte Xbox One? Můžete importovat stovky předvoleb a nastavení ze staré konzoly do konzoly Xbox Series X nebo S a přizpůsobit si prostředí od prvního dne. Při nastavování nové konzole stačí použít aplikaci Xbox.

  1. Připojte dodaný napájecí kabel ke konzole a poté jej zapojte do zásuvky.

  2. Připojte kabel HDMI dodaný se zařízením Xbox Series X nebo S ke konzole.

  3. Druhý konec kabelu HDMI připojte k portu HDMI na televizoru. Pokud plánujete hrát v rozlišení 4K HDR na zařízení Xbox Series X, použijte port HDMI 2.1.

  4. Připojte ethernetový kabel k modemu nebo směrovači a zařízení Xbox. Pokud budete používat Wi-Fi, tento krok přeskočte.

  5. zmáčkni Napájení tlačítko na přední straně zařízení Xbox Series X nebo S pro zapnutí konzoly.

  6. Pokud jste tak ještě neučinili, stáhněte a nainstalujte si do telefonu aplikaci Xbox. Pokud přejdete na xbox.com/getapp pomocí zařízení se systémem iOS nebo Android, budete přesměrováni na výpis v obchodě s aplikacemi nebo obchodě.

  7. Spusťte aplikaci Xbox a klepněte na ikonu Řídicí panel ikona v pravém horním rohu.

  8. Klepněte na ZAČÍT.

  9. Klepněte na Nastavit novou konzolu.

  10. Vyhledejte kód, který se objeví na vaší televizi.

    Instalační kód aplikace Xbox.

  11. Zadejte kód do aplikace Xbox a klepněte na PŘIPOJIT KE KONZOLE.

  12. Počkejte, až se aplikace Xbox připojí ke konzole.

  13. Pokud se zobrazí výzva, povolte aplikaci Xbox přístup k poloze vašeho zařízení a udělejte veškerá další oprávnění, která požaduje.

  14. Když aplikace řekne, že se připojila k vaší konzoli, klepněte na DALŠÍ.

    Screenshoty nastavení nové konzoly v aplikaci Xbox.

  15. Pokračujte podle pokynů v telefonu. Bude vám poskytnuta možnost importovat vaše nastavení, pokud je k vaší jmenovce hráče přidružen Xbox One.

  16. Když uvidíte na televizoru schéma ovladače, stiskněte a podržte tlačítko Průvodce tlačítko na ovladači Xbox jej zapněte.

    Snímek obrazovky s nastavením Xbox Series S.

    Pokud se ovladač nepřipojí automaticky ke konzole, stiskněte a podržte tlačítka synchronizace na ovladači i na konzole.

  17. Po zobrazení výzvy stiskněte A tlačítko na ovladači.

    Snímek obrazovky s nastavením Xbox Series S.

  18. Vybrat AKTUALIZACE REGULÁTORU.

    Snímek obrazovky s aktualizací ovladače Xbox Series X / S.

  19. Počkejte, až se aktualizace dokončí, a vyberte DALŠÍ.

    Snímek obrazovky aktualizovaného řadiče Xbox Series X / S.

  20. Vybrat VEZMI MĚ DOMŮ k dokončení instalace zařízení Xbox Series X nebo S.

    Snímek obrazovky s nastavením zařízení Xbox Series X / S.

Jak nastavit zařízení Xbox Series X nebo S bez telefonu

Pokud nechcete nebo nemůžete používat aplikaci pro telefon Xbox, stále můžete nastavit své Xbox Series X nebo S, je to trochu časově náročnější. Budete také muset ručně přihlásit do účtu Microsoft, který je přidružen k vašemu účtu Xbox, a ručně se přihlásit do vaší sítě Wi-Fi, pokud nepoužíváte ethernet, takže se ujistěte, že máte po ruce svá hesla. Zde je návod, jak nastavit Xbox Series X nebo S bez telefonu:

  1. Připojte dodaný napájecí kabel ke konzole a poté jej zapojte do zásuvky.

  2. Připojte dodaný kabel HDMI do portu na televizoru.

  3. Druhý konec kabelu HDMI zapojte do zařízení Xbox.

  4. Pokud používáte kabelové připojení, připojte ethernetový kabel.

  5. zmáčkni tlačítko napájení na přední straně konzoly Xbox ji zapněte.

  6. zmáčkni Tlačítko průvodce zapněte ovladač. Pokud se váš ovladač nepřipojí, stiskněte tlačítka synchronizace na ovladači a konzole je připojte.

  7. zmáčkni Jídelní lístek tlačítko (tři vodorovné čáry) na ovladači pro přeskočení nastavení telefonu.

  8. Postupujte podle pokynů na obrazovce a konzolu nastavte ručně bez aplikace pro telefon.

Tipy pro úspěšné nastavení konzoly Xbox Series X nebo S.

Pokud jste postupovali podle předchozích pokynů, je vaše zařízení Xbox Series X nebo S pravděpodobně nastaveno a připraveno k použití. Existuje však spousta problémů, které se mohou objevit, a věci, které můžete udělat pro to, aby proces instalace proběhl plynuleji, nebo aby se vám zlepšil herní zážitek. Chcete-li zlepšit své nastavení a herní zážitek s Xbox Series X nebo S, zvažte následující tipy, kde jsou použitelné:

  • Pokud dáváte Xbox Series X nebo S jako dárek, proveďte počáteční nastavení předem. Pokud dáte konzoli dítěti nebo dospívajícímu jako dárek k narozeninám nebo svátku, zvažte počáteční nastavení předem. Nikdo nechce sedět při provádění aktualizací systému, když by mohl skočit přímo do hry.
  • Zvolte své místo s rozumem. Xbox musíte mít blízko k televizi, ale pečlivě zvažte přesnou polohu. Vyhýbejte se uzavřeným prostorům, kde by se konzole mohla přehřát a kde by nemohla přijímat silný signál Wi-Fi. Umístěte jej na místo s dobrým větráním a tam, kde mezi ním a routerem není mnoho překážek.
  • Použijte pro svou konzoli ten správný televizor. Xbox Series S může mít výstup pouze 1440p, zatímco Xbox Series X je schopen plného UHD 4K. Spárování Series S s high-end 4K televizí bude mít omezené výhody, zatímco použití staré televize s rozlišením 1080p a Series X bude plýtvat jeho potenciálem.
  • Vaše staré periferie pravděpodobně fungují. Vlastníte Xbox One? Vaše staré ovladače Xbox One jsou také kompatibilní s vašimi Xbox Series X nebo S, takže se jich nezbavujte. Není zaručeno, že ostatní periferní zařízení budou fungovat, ale mnoho z nich.
  • Vaše staré hry fungují. Xbox Series X a S oba hrají hry pro Xbox One, ačkoli na Series S nemůžete hrát své fyzické disky. Mnohé z nich byly také vylepšeny, aby vypadaly a hrály lépe. Xbox Series X může také hrát spoustu vašich her pro Xbox 360 a originální hry pro Xbox.
  • Myslete dopředu na úložiště. Xbox Series X má 1 TB úložiště a Series S má 500 TB. Jediným oficiálním způsobem rozšíření je 1TB rozšiřující jednotka od Seagate. Tato rozšiřující jednotka je drahá, ale je také stejně rychlá jako vestavěná jednotka. Pokud můžete delší dobu načítat, zvažte nákup běžné jednotky USB.
  • Pro mediální obsah použijte pomalejší jednotku USB. Pokud nakonec připojíte běžnou jednotku USB, upřednostněte pro svůj herní obsah jednotku Xbox Series X nebo S. Pokud si stáhnete filmy, aplikace a další neherní obsah, může to jít na pomalejší jednotku USB, aniž by to mělo znatelný dopad. Pokud je jednotka USB příliš pomalá, nebudete moci hrát hry přímo z této jednotky vůbec.