Skip to content

Jak hrát Tetris 99 na Nintendo Switch

25 de Červenec de 2021
how to play tetris 99 on nintendo switch featured 7af5d3957deb44f4a8d4c812d88946ce

Tetris 99 je oficiální hra Tetris pro Nintendo Switch. Tato verze vydána jako bezplatný titul pro všechny předplatitele Nintendo Switch Online Tetris on Switch nabízí online režim pro více hráčů s 99 hráči. Můžete si stáhnout Tetris 99 z e-shopu Nintendo. K hraní online režimu pro více hráčů je nutné členství Nintendo Switch Online.

Co je Tetris 99?

Tetris 99 je založen na klasické logické hře Tetris, který si získal popularitu hlavního proudu, když debutoval na Nintendo Game Boy v roce 1989. Různé hry Tetris experimentovaly s online režimy pro více hráčů. Tetris 99 jako první ve franšíze podporuje online zápasy až s 99 lidmi. V tomto ohledu Tetris 99 je podobný populárním videohrám Battle Royale, jako je Fortnite, který také staví hráče proti sobě v boji, aby byl poslední stojící osobou. Zatímco většina her Battle Royale jsou akční tituly, Tetris 99 se často označuje jako logická hra battle royale. Několik měsíců poté Tetris 99 byl propuštěn, několik režimů offline bylo přidáno jako stahovatelný obsah (DLC). Balíček Big Block DLC přidává tradiční místní režimy pro více hráčů až pro osm hráčů na jednom Nintendo Switch a řadu náročných režimů pro sólové hráče.

Kde stáhnout Tetris 99

Tetris 99 je k dispozici zdarma z e-shopu Nintendo na Nintendo Switch. DLC Big Block lze zakoupit na stránce produktu hlavního titulu v eShopu. Můžete si také zakoupit fyzickou kopii Tetris 99 v obchodech nebo online. Tato verze hry obsahuje režim online battle royale a veškerý obsah z DLC Big Block. Hra a její DLC jsou také k dispozici na oficiálním webu Tetris 99.

Tetris 99 je exkluzivní pro Nintendo Switch a není nikde jinde k dispozici. Jakékoli aplikace pro smartphone nebo stahování z internetu pomocí názvu Tetris 99 jsou pravděpodobně falešné a mohou obsahovat nebezpečný malware nebo viry.

Potřebujete ke hraní hry Tetris 99 Nintendo Switch online?

K hraní téměř všech online videoher a režimů na Nintendo Switch, Switch Lite nebo Switch (model OLED) je vyžadováno aktivní členství Nintendo Switch Online, včetně Tetris 99 bitevní královský logický režim. Pokud zrušíte své členství v Nintendo Switch Online, nemůžete hrát nic z Tetris 99 online režimy pro více hráčů.

Jak hrát Tetris 99

Cíl v Tetris 99 je stejný jako ostatní verze Tetris. Protože bloky (oficiálně označované jako Tetriminos) padají z horní části obrazovky, musíte je přesouvat pomocí směrových tlačítek a vytvářet úplné vodorovné čáry. Když se vytvoří vodorovná čára, tato linie Tetriminos zmizí a zbývající bloky se přesunou dolů, aby zaujaly své místo. Jak budete čistit řady bloků, získáváte body a postupně procházíte vyššími úrovněmi, které upouštějí více bloků při vyšších rychlostech. Pokud se vám nepodaří vytvořit úplné linie, váš Tetriminos se hromadí a nakonec dosáhne horní části obrazovky. Když k tomu dojde, je konec hry.

Tetris 99 2P Sdílejte bitevní režim.

Klepněte na Nahoru na D-podložce, aby bloky padaly rychleji, jakmile je máte seřazené. Tento manévr, označovaný jako tvrdý pokles, může věci dramaticky urychlit.

Možnosti hry Tetris 99 pro více hráčů

V hrách pro více hráčů jsou tetriminové, které vyčistíte, teleportováni na obrazovku soupeře a posouvají své bloky výše, což zvyšuje jejich šance na prohru (čímž se zvyšuje vaše šance na výhru). Toto přidělení bloku je ve výchozím nastavení náhodné, ale můžete ručně vybrat, kteří hráči dostanou vaše vyřazené Tetriminos. Použijte levý joystick cílit na jiného hráče ručně, nebo klepněte na pravý joystick vybrat z následujících možností:

  • Náhodný: Pošlete své vymazané bloky náhodnému hráči.
  • KO: Pošlete své bloky hráčům, kteří jsou blízko ztrátě.
  • Odznaky: Pošlete své bloky hráči s největším počtem odznaků KO.
  • Útočníci: Posílejte bloky hráčům, kteří na vás cílí.

Odznaky KO jsou udělovány, když porazíte ostatní hráče tím, že jim pošlete bloky. Pokud někoho porazíte, dostanete jeho odznaky. Čím více odznaků máte, tím silnější jsou vaše útoky.

Možnosti hry Tetris 99 pro jednoho hráče

Většina dalších režimů offline v Tetris 99 jsou totožné s režimem online bitevního království. Jediným rozdílem je, že tyto režimy mají místo skutečných online protivníků hráče ovládané počítačem. Jedinou výjimkou je režim Marathon, který hraje jako originál Tetris bez oponentů nebo požadavků na cílení.

Co je T-Spin v Tetrisu?

Při hraní Tetris, je možné rychle posunout bloky doleva nebo doprava, když padají, mačkat bloky na místa, kam by se obvykle nevejdou. Někdy je nutná rotace na poslední chvíli, aby se dostaly na místo. Když je tento trik proveden pomocí T bloku (Tetrimino, které vypadá jako písmeno T), tah se nazývá T-spin. T-spiny jsou oblíbené u hráčů Tetrisu, protože obvykle vyžadují trochu cviku, aby se rozjeli kvůli náročnému tvaru T-bloku. Zdokonalování T Spinu není nutné, abyste byli profesionálním hráčem Tetris nebo dokonce vyhrávali zápasy. Přesto může být užitečné se dostat z jamu, protože se dostupná místa začínají zaplňovat.

T-blok Tetromino v Tetris 99 na Nintendo Switch dělá T spin.