Skip to content

Jak procházet web na systému PS Vita

26 de Červenec de 2021
GettyImages 152392454 48af2581ed0042e4b2982550c8c516ed

Co je třeba vědět

  • Chcete-li se připojit k internetu, přejděte na Nastavení > Nastavení Wi-Fi nebo Nastavení mobilní sítě a nastavit připojení.
  • Vybrat Prohlížeč ikona a zadejte adresu URL nebo vyberte Vyhledávání provést vyhledávání na webu.

Tento článek vysvětluje, jak procházet internet, přidávat záložky a ukládat obrázky do herního systému PlayStation Vita.

Jak se dostat na web

PS Vita má předinstalovaný webový prohlížeč, ale než se dostanete online, musíte nastavit přístup k internetu.

  1. Otevři Nastavení výběrem ikony, která vypadá jako sada nástrojů.

  2. Vybrat Nastavení Wi-Fi nebo Nastavení mobilní sítě a nastavit připojení odtamtud (u modelu pouze s Wi-Fi budete moci používat pouze Wi-Fi, ale u modelu 3G můžete použít buď).

  3. Jakmile máte nastaveno a povoleno připojení k internetu, vyberte ikonu Prohlížeč ikona (modrá s WWW) pro otevření LiveArea.

  4. Vlevo se vám může zobrazit seznam webových stránek a vpravo dole bannery webových stránek (jakmile jste navštívili několik webových stránek, měli byste zde začít vidět položky). K otevření prohlížeče a přejít přímo na uvedený web můžete použít kterýkoli z nich. Pokud je nevidíte nebo chcete přejít na jiný web, vyberte ikonu Start ikona pro spuštění prohlížeče.

  5. Pokud znáte adresu URL webu, který chcete navštívit, vyberte adresní řádek v horní části obrazovky (pokud ji nevidíte, zkuste švihnout obrazovkou dolů) a zadejte adresu URL na klávesnici na obrazovce.

  6. Pokud neznáte adresu URL nebo chcete vyhledat nějaké téma, vyberte ikonu Vyhledávání ikona – ta vypadá jako lupa, čtvrtá dole v pravém sloupci. Poté zadejte název webu nebo hledané téma, stejně jako ve webovém prohlížeči počítače.

  7. Následující odkazy jsou stejné jako v prohlížeči počítače – klepněte na odkaz, na který chcete přejít.

Používání více oken

Aplikace prohlížeče nemá karty, ale můžete mít otevřeno až osm samostatných oken prohlížeče najednou. Existují dva způsoby, jak otevřít nové okno. Chcete-li otevřít stránku, jejíž adresu URL znáte, nebo zahájit nové vyhledávání v samostatném okně, klepněte na ikonu Okna ikona v pravém sloupci, třetí shora (vypadá to jako skládané čtverce, přičemž horní má v sobě +). Pak vyberte obdélník s + v ní ze zobrazené obrazovky. Druhým způsobem, jak otevřít nové okno, je otevřít odkaz na existující stránku v novém okně. Stiskněte a podržte odkaz, který chcete otevřít, v samostatném okně, dokud se nezobrazí nabídka, poté vyberte Otevři v novém okně. Chcete-li přepínat mezi otevřenými okny, vyberte ikonu Okna ikonu a poté vyberte okno, které chcete zobrazit ze zobrazené obrazovky. Odtud můžete zavřít okna výběrem X v levém horním rohu každé ikony okna, nebo můžete okno zavřít, když je aktivní, výběrem X v horní části obrazovky, napravo od adresního řádku.

Další funkce prohlížeče

Chcete-li k záložkám přidat webovou stránku, klepněte na ikonu Možnosti ikona (ta vpravo dole s na něm), vyberte Přidat záložku, a pak OK. Návštěva stránky, která byla dříve označena záložkou, je tak jednoduchá, jako klepnutí na ikonu oblíbených položek (srdce ve spodní části pravého sloupce) a výběr příslušného odkazu. Chcete-li uspořádat záložky, klepněte na ikonu oblíbených a poté Možnosti. Můžete také ukládat obrázky z webových stránek na paměťovou kartu stisknutím a podržením obrázku, dokud se nezobrazí nabídka. Vybrat Uložit obrázek a pak Uložit. Přirozeně, s tak malou obrazovkou musíte být schopni přiblížit a oddálit. Můžete to udělat tak, že prstem oddálíte zobrazení na obrazovce a přiblížením prstů k sobě oddálíte. Nebo můžete poklepat na oblast, kterou chcete přiblížit. Dalším dvojitým klepnutím zobrazení oddálíte.

Limity

I když můžete webový prohlížeč používat při hraní her nebo sledování videa, bude zobrazování části webového obsahu omezeno. To je pravděpodobně problém s pamětí a výkonem procesoru. Pokud tedy plánujete hodně procházet, je nejlepší opustit hru nebo video jako první. Pokud však chcete něco rychle vyhledat, aniž byste přestali s tím, co děláte, můžete. Pokud však na pozadí běží hra, nemůžete sledovat videa na webu.