Skip to content

Jak synchronizovat ovladač PS4

26 de Červenec de 2021
IMG 20180818 212227336 HDR 5b79ec8346e0fb0050113220 ba81f0c248fc4d698e957d9ff101519f

Co je třeba vědět

  • Připojte ovladač k PS4. Zapněte PS4 a stiskněte Tlačítko PS. Vyberte nebo vytvořte hráče.
  • Chcete-li přidat další, musím to Nastavení > Zařízení > Bluetooth … zmáčkni PS a Podíl tlačítka na novém řadiči a vyberte jej na seznamu PS4.
  • Pro zrušení spárování vypněte ovladač. Jít do Nastavení > Zařízení > Bluetooth … Vyberte ovladač a vyberte Vymazat.

Tento článek vysvětluje, jak bezdrátově spárovat ovladač PlayStation 4, známý jako DualShock 4, s konzolou přes Bluetooth. Můžete synchronizovat pouze řadiče vyrobené speciálně pro PS4; nemůžete synchronizovat ovladač PS3 nebo PS2 s konzolí PS4. S PS3 však můžete použít ovladač PS4.

Jak synchronizovat ovladač PS4 s PS4

Chcete-li synchronizovat řadič se systémem, zejména poprvé, budete potřebovat kabel USB; jakýkoli kabel USB 2.0 Micro-B může připojit DualShock 4 ke konzole, a přestože jsou v systému pouze dva porty USB, můžete synchronizovat až čtyři řadiče na účet hráče.

  1. Před zapnutím systému PS4 zapojte malý konec kabelu USB do portu v horní části ovladače; druhý konec zapojte do jednoho z portů USB na přední straně konzoly.

  2. Zapněte systém PS4 stisknutím tlačítka napájení na konzole. Měl by automaticky detekovat váš připojený ovladač a přiřadit jej k prvnímu dostupnému slotu pro hráče.

  3. Stiskněte tlačítko PS ve středu ovladače a zobrazí se přihlašovací obrazovka, kde si můžete vybrat nebo vytvořit účet hráče.

    Od této chvíle se stisknutím tlačítka PS na ovladači automaticky zapne konzole, pokud je nabitá.

Jak bezdrátově synchronizovat další řadiče PS4

Jakmile máte alespoň jeden řadič synchronizovaný se systémem, můžete bezdrátově přidat další:

  1. Pomocí synchronizovaného ovladače vyhledejte Nastavení možnost v řádku ikon nad domovskou nabídkou PS4, představovaná ikonou, která vypadá jako aktovka.

  2. Navigovat do Nastavení > Zařízení > Zařízení Bluetooth. Měl by se zobrazit seznam zařízení aktuálně synchronizovaných s vaší konzolou.

  3. Na řadiči PS4, který chcete synchronizovat, podržte tlačítko PS tlačítko a Podíl tlačítko po dobu 5 sekund.

  4. Když se nový ovladač objeví v seznamu zařízení Bluetooth, vyberte jej s druhým ovladačem. Nový ovladač bude poté synchronizován s vaším PS4.

Jak zrušit párování ovladače PS4

  1. Zkontrolujte, zda je ovladač, jehož párování chcete zrušit, vypnutý.

  2. Pomocí jiného řadiče PS4 zapněte konzolu. V domovské nabídce systému PS4 přejděte na Nastavení > Zařízení > Zařízení Bluetooth.

  3. Měli byste vidět seznam řadičů. Vyberte ten, který chcete zrušit spárování, a vyberte vymazat.

Jak nabít ovladač PS4

Interní baterie ovladače se bude nabíjet, když je připojen k PS4. Pokud ovladač zůstane připojený, zatímco je váš PS4 v klidovém režimu, bude pokračovat v nabíjení a kontrolka nahoře se změní na žlutou. Světlo bude také blikat žlutě, když je váš ovladač téměř vybitý a na obrazovce byste měli vidět zprávu, která vám říká, abyste jej připojili. Po nabití bude světelná lišta v horní části ovladače svítit různými barvami podle toho hráč, kterému je ovladač přiřazen; hráč 1 je modrý, hráč 2 je červený, hráč 3 je zelený a hráč 4 je růžový.

Odstraňování problémů: Problémy s bezdrátovým připojením PS4

Pokud se váš ovladač po stisknutí tlačítka PS nezapne, připojte jej k PS4 a ujistěte se, že je nabitý. Pokud světelná lišta nesvítí, může to být problém s kabelem USB nebo může dojít k poškození interní baterie ovladače. Pokud máte po ruce další kabel, zkuste to použít místo toho, abyste vyloučili první možnost. Pokud se ovladač nemůže připojit ke konzole bezdrátově, i když je nabitý, pak problém spočívá buď v konzole, nebo v připojení Bluetooth ovladače. Pokud vaše ostatní ovladače PS4 pracují bezdrátově, je na vině vadný ovladač. Přesto můžete pokračovat ve hře s ovladačem připojeným ke konzole přes USB. Pokud nemůžete spárovat ovladač PS4 s vaší konzolí, zkuste jej resetovat.