Skip to content

Jak obnovit kanál Homebrew po aktualizaci Wii

27 de Červenec de 2021
HomebrewChannelLaunchScreen 56a6ac025f9b58b7d0e43495 c94856d85a3f4be294da7a72fdca6a04

Nintendo Wii Homebrew Channel slouží ke spouštění aplikací vyvinutých fanoušky homebrewů na konzole. Po instalaci se zobrazí v nabídce systému Wii, kde ji můžete použít ke snadné instalaci aplikací homebrew. Wii není navržen tak, aby podporoval aplikace homebrew, takže uživatelé občas aktualizují své operační systémy, aniž by si to uvědomili, což by vedlo ke ztrátě kanálu Homebrew. Pokud se vám to stane, můžete jej obnovit pomocí několika kroků. Nintendo ukončilo konzoli Wii v roce 2013. Již neobdrží aktualizace systému.

Jak zabránit aktualizacím Wii

K náhodnému upgradu pravděpodobně dojde, pokud hrajete hru, která obsahuje kontrolu aktualizací a nezakázali jste kontrolu aktualizací Wii. Až bude k dispozici nová aktualizace pro Wii od Nintenda, dostanete oznámení, ale můžete ji odmítnout stáhnout. Pokud neodmítnete, vaše Wii se aktualizuje na aktuální verzi a váš kanál Homebrew zmizí. Aktualizace Wii 4.2 a 4.3 byly speciálně navrženy tak, aby zabily homebrew. Pokud jste ztratili homebrew, ale přesto můžete Wii používat, buďte rádi, protože díky aktualizacím byly Wiis někdy nepoužitelné.

Jak získat zpět kanál Wii Homebrew

Nejprve musíte vědět, na jakou verzi operačního systému jste upgradovali. Finální aktualizace Wii byla 4.3. Chcete-li zjistit, jakou verzi operačního systému máte, přejděte na Možnosti Wii > Nastavení Wii a zkontrolujte číslo v pravém horním rohu obrazovky. To je aktuální verze OS. Nyní musíte znovu nainstalovat Homebrew Channel pro příslušný operační systém. V průvodci instalací kanálu Homebrew Channel se dozvíte, jak určit, který balíček homebrew potřebujete, a jak jej nainstalovat do vašeho systému. Níže uvedené pokyny fungují s OS 4.3.

  1. Přejděte na web Letterbomb.

  2. Zadejte svůj operační systém a adresu Wii pro Mac. Tyto informace najdete na adrese Možnosti Wii > Nastavení Wii.

  3. Stáhněte si Letterbomb na SD kartu a rozbalte jej.

  4. Vložte SD kartu do Wii.

  5. Zapněte konzolu. Když je hlavní nabídka nahoře, kliknutím na obálku v kruhu přejděte do své nástěnky.

  6. Klikněte na zprávu, která vypadá jako červená obálka s bombou. Bude to datováno během posledních dvou dnů.

  7. Přečtěte si a přesně postupujte podle pokynů na obrazovce a nainstalujte kanál Homebrew.

Když získáte Homebrew Channel zpět, nezapomeňte vypnout kontroly aktualizací a nevybírejte znovu upgradovat Wii, abyste zabránili opakování tohoto problému.

Jak odinstalovat Homebrew Channel

Odeberte kanál Homebrew z Wii odstraněním pomocí správce kanálů v systémovém softwaru.