Skip to content

Mubi: Co to je a jak se na to dívat

10 de Srpen de 2021
glenn carstens peters EOQhsfFBhRk unsplash 9037641a34ff4cf5a0405f0e7bb84720

Mubi je streamovací služba založená na předplatném, která se zaměřuje na 30 funkčních titulů najednou. I když to na první pohled může znít nudně, zajímavé je, že každý den je přidán jeden titul a druhý odebrán. Pokud jste přestřihli šňůru a milujete svobodu (a úspory) streamovaného obsahu, ale už vás nebaví procházet stejný starý obsah na Netflixu, Prime Video nebo Hulu, ručně vybrané filmy nabízené na Mubi mohou být jen vstupenkou .

Co je Mubi?

Mubi se označuje jako streamovací služba, kurátor videoobsahu, vydavatel, distributor a milovník kina. Mubi každý den uvádí nový film dne. Zároveň to jednoho odnese. Předplatitelům je k dispozici vždy 30 vybraných filmů, včetně kultovní klasiky, kasovních hitů, oblíbených festivalů a dalších.

Ve sbírce 30 filmů jsou menší kurátory, například reflektory filmových festivalů nebo rozhovory filmařů a dvojí funkce. Nenechte se však odradit číslem 30. I když se jedná o počet speciálně vybraných titulů, Mubi má také databázi 150 000 filmů, ze kterých si také můžete vybrat. Ačkoli mnoho z dostupných titulů jsou starší filmy, byly vydány i nové nové filmy. Zejména Mubi hledá vzrušující nezávislé tituly prostřednictvím řady filmových festivalů. „Notebook“ je navíc každodenní online publikací společnosti Mubi. Zin zahrnuje vše od pokrytí festivalu přes pravidelné rubriky až po novinky a rozhovory.

Jak můžete sledovat Mubi

Filmy z Mubi můžete streamovat na svém mobilním zařízení pomocí aplikace pro iOS nebo Android. Díky mobilním aplikacím máte možnost stahovat filmy ve vysokém rozlišení a sledovat je offline. Obdržíte také oznámení „Film dne“. Mubi můžete sledovat až na pěti zařízeních, streamovat až na dvou obrazovkách současně. Mubi je k dispozici na mnoha streamovacích zařízeních, včetně následujících:

  • Apple TV
  • Chromecast
  • Amazon Fire TV
  • Roku
  • Jablko
  • Android
  • Amazonské kanály

Mubi je také k dispozici na počítačích Mac a PC pomocí následujících prohlížečů:

  • Safari
  • Chrome
  • Firefox
  • Internet Explorer 11
  • Microsoft Edge

Ačkoli můžete dočasně stahovat filmy pro offline prohlížení pomocí aplikace pro iOS nebo Android, aktuálně je nemůžete stáhnout do počítače. Podporovány jsou také chytré televize a přehrávače Blu-ray následujících značek:

  • Sony
  • Samsung
  • AndroidTV
  • LG

Pomocí aplikace pro iOS můžete streamovat filmy na Apple TV 4. generace pomocí AirPlay a pomocí aplikace pro Android můžete filmy streamovat přes Chromecast do jiných televizorů.

Dostupné plány Mubi

Mubi nabízí bezplatné základní členství i prémiové členství. Se základním členstvím máte přístup k databázi 150 000 filmů. Můžete hodnotit a prohlížet filmy v databázi, vytvářet si vlastní seznamy filmů, diskutovat o recenzích filmů s ostatními uživateli a přistupovat k podrobnému obsahu o filmech v databázi. Kromě toho si můžete přečíst Notebook, denní filmovou publikaci Mubiho. Prémiové členství je 10,99 $ měsíčně nebo 95,88 $ ročně. S ním získáte přístup ke všem výhodám základního členství a také k následujícím:

  • Sledujte filmy z dynamické kolekce 30 titulů
  • Získejte přístup ke všem speciálům Mubi
  • Získejte přístup ke všem exkluzivním filmům
  • Stahujte filmy do mobilních aplikací
  • Přístup k výpůjčkám nenalezen na jiných platformách
  • Pokud používáte Mubi v zahraničí, sledujte různé kolekce vybraných filmů

Spolu s hlavními kreditními a debetními kartami přijímá Mubi PayPal. V nastavení předplatného můžete své členství kdykoli změnit nebo zrušit. Kromě toho existuje 7denní bezplatné zkušební členství.

Jak se zaregistrovat do Mubi

Ať už se rozhodnete streamovat pomocí bezplatného účtu nebo chcete získat přístup k placenému účtu, musíte si účet vytvořit. Když se zaregistrujete k bezplatné verzi Mubi, získáte přístup k 7denní bezplatné zkušební verzi. Po zkušební době můžete přejít do nastavení účtu, vybrat Změnit plán a vyberte si základní tarif nebo zrušte své předplatné, pokud se rozhodnete, že Mubi není pro vaše streamovací potřeby to pravé.

  1. Přejděte na stránku členství v Mubi a vyberte Vyberte si plán knoflík.

    Screenshot ze stránky Mubi Memberships

  2. Vybrat Spusťte zkušební verzi zdarma knoflík.

    Snímek obrazovky Zahájit bezplatnou zkušební verzi v Mubi

  3. Zadejte svou e -mailovou adresu a heslo nebo vyberte Pokračujte na Facebooku knoflík.

    Snímek obrazovky e -mailu a hesla při registraci do Mubi

  4. Zadejte údaje o své kreditní kartě nebo vyberte Plaťte přes PayPal, poté budete požádáni o přihlášení ke svému účtu PayPal a potvrzení nákupu předplatného. Nezapomeňte, že dokud vám bezplatná zkušební verze neskončí, nebudou vám účtovány žádné poplatky.

    Snímek obrazovky s informacemi o platbě v procesu registrace do Mubi

  5. Vybrat Začněte sledovat jakmile bude vaše předplatné potvrzeno a dokončeno.

    Snímek obrazovky s potvrzením předplatného v procesu registrace do Mubi

Jak sledovat filmy na Mubi

Jakmile je váš účet nastaven, můžete hned začít streamovat filmy.

  1. Přejděte na Mubi.com a vyberte Nyní se zobrazuje. Případně si stáhněte mobilní aplikaci Mubi a otevřete ji nebo přidejte aplikaci nebo kanál Mubi do svého streamovacího zařízení a získejte k němu přístup.

    Domovská obrazovka Mubi.com se zvýrazněnou funkcí Nyní se zobrazuje

  2. Vybrat Více informací na titul ke čtení synopse, recenze a podrobností, včetně cen a festivalů, obsazení, souvisejících titulů a dalších.

    Screenshot podrobných informací o filmu na Mubi

  3. Když jste připraveni začít sledovat film, vyberte možnost Hrát si tlačítko na miniatuře filmu, který chcete sledovat. Film se otevře a začne se přehrávat v aktuálním okně, pokud používáte webový prohlížeč nebo na obrazovce zařízení, které právě používáte.

    Web Mubi s tlačítky přehrávání na miniaturách filmů

  4. Pomocí možností na obrazovce můžete pozastavit, převinout zpět, povolit titulky nebo se vrátit a najít jiný film ke streamování.

    Screenshot filmu na Mubi ve webovém prohlížeči

Zrušte členství v Mubi

Pokud se rozhodnete, že pro vás Mubi není to pravé, můžete své předplatné kdykoli zrušit.

  1. Přihlaste se ke svému účtu Mubi a přejděte na stránku předplatného Mubi.

    Web Mubi s vybraným předplatným

  2. Vybrat Zrušit předplatné ve spodní části stránky. Otevře se stránka „Než vyrazíte“.

    Obrazovka předplatného Mubi s vybraným Zrušit předplatné

  3. Přejděte dolů do spodní části stránky a vyberte Zrušit předplatné.

    Snímek obrazovky se zrušením předplatného

  4. V tuto chvíli se může otevřít stránka „Speciální nabídka“. Pokud ano, a pokud chcete přesto zrušit, vyberte Zrušit předplatné.

    Snímek obrazovky se zrušením předplatného

  5. Zadejte důvod odhlášení a vyberte Potvrdit dokončit zrušení.

    Snímek obrazovky s potvrzením zrušení

  6. Zobrazí se potvrzovací stránka s oznámením, že jste úspěšně zrušili své předplatné.

    Snímek obrazovky s potvrzovací obrazovkou

Pokud jste se přihlásili k odběru prostřednictvím iTunes nebo Google Play a chcete své předplatné zrušit, budete se muset odhlásit z iTunes nebo odhlásit z Google Play prostřednictvím nastavení předplatného pro každé zařízení.