Skip to content

Jak připojit Wii k televizi

17 de Srpen de 2021
wiiback 580703fe5f9b5805c2f5992c

Poté, co vše vybalíte z krabice, se rozhodněte, kam chcete Wii dát. Mělo by být v blízkosti vaší televize a poblíž elektrické zásuvky. Wii můžete buď položit, nebo položit na bok. Pokud ho pokládáte naplocho, přejděte ke kroku 2, Připojte kabely. Pokud chcete umístit Wii do svislé polohy, měli byste použít stojan Wii Console, což je šedá základní jednotka. Připevněte desku konzoly ke spodní části stojanu, položte ji na polici a poté na ni položte Wii tak, aby se zkosený okraj konzoly vyrovnal se zkoseným okrajem stojanu.

Připojte kabely k Wii

K Wii se připojují tři kabely: AC adaptér (aka napájecí kabel); konektor A/V (který má na jednom konci tři barevné konektory); a senzorová lišta. Konektor každého z nich je výrazně tvarovaný, takže každý konektor kabelu se vejde pouze do jednoho portu v zadní části Wii. (Dva malé porty stejné velikosti jsou pro zařízení USB-prozatím je ignorujte). Zapojte AC adaptér do největšího ze tří portů. Zapojte konektor senzoru do malého červeného portu. Zapojte A/V kabel do zbývajícího portu.

Připojte Wii k televizi

wii připojeno k TV

Chcete -li připojit Wii k televizi, vyhledejte na televizoru zásuvky, které jsou, stejně jako A/V kabel, zbarveny žlutě, bíle a červeně. Zásuvky jsou obvykle na zadní straně televizoru, i když je můžete najít také na boku nebo na přední straně. Můžete mít více než jednu sadu portů, v takovém případě můžete použít kterýkoli z nich. Vložte každý konektor do portu stejné barvy.

Umístěte senzorovou lištu

umístění lišty senzoru

Senzorovou lištu lze umístit buď na horní část televizoru, nebo přímo pod obrazovku a měla by být vycentrována uprostřed obrazovky. Na spodní straně senzoru jsou dvě lepivé pěnové podložky; odstraňte plastovou fólii, která je zakrývá, a jemně zatlačte snímač na místo.

Zapojte Wii

Poté jednoduše zapojte napájecí adaptér do zásuvky ve zdi nebo do zásuvky. Stiskněte tlačítko napájení na konzole. Na vypínači se objeví zelené světlo.

Vložte baterie do dálkového ovladače

Vložení baterie do dálkového ovladače

Dálkový ovladač je dodáván v gumovém plášti, který je navržen tak, aby jej chránil a který budete muset částečně sundat, abyste mohli otevřít dvířka baterie. Vložte baterie, zavřete kryt baterií a znovu nasaďte plášť. Nyní stiskněte tlačítko A na dálkovém ovladači, abyste se ujistili, že funguje (ve spodní části dálkového ovladače se objeví modré světlo).

Synchronizujte dálkové ovládání

Synchronizace dálkového ovladače

Dálkové ovládání Wii, které je součástí vašeho Wii, je již synchronizováno, což znamená, že vaše konzole bude správně komunikovat s dálkovým ovladačem. Pokud jste si zakoupili další dálkové ovladače, budete je muset synchronizovat sami. Chcete -li to provést, sejměte kryt baterie z dálkového ovladače a stiskněte a uvolněte červené tlačítko SYNC uvnitř. Poté otevřete malá dvířka v přední části Wii, kde najdete další červené tlačítko SYNC, které byste také měli stisknout a uvolnit. Pokud se ve spodní části dálkového ovladače rozsvítí modré světlo, dojde k jeho synchronizaci. Při používání dálkového ovladače nejprve navlečte poutko na zápěstí Wii kolem ruky. Někdy, když lidé mávají dálkovým ovladačem, vypadne jim to z ruky a něco rozbije.

Dokončete nastavení a hrajte hry

Zapněte televizi. Nastavte svůj televizní vstup pro vstupní kanál, ke kterému je připojena Wii. To lze obvykle provést pomocí tlačítka na dálkovém ovladači televizoru, které se obecně nazývá „TV/video“ nebo „Výběr vstupu“. Přečtěte si jakýkoli text na obrazovce. Bude to buď varování, v takovém případě můžete stisknout tlačítko A nebo požadavek na informace, například zda je senzor nad nebo pod vaším televizorem a jaké je datum. Namiřte dálkové ovládání přímo na obrazovku. V počítači uvidíte kurzor podobný kurzoru myši. Tlačítko „A“ odpovídá kliknutí myší. Jakmile zodpovíte všechny otázky, jste připraveni hrát hry. Zatlačte herní disk do otvoru pro disk; ilustrovaná strana disku CD by měla směřovat pryč od tlačítka napájení. Hlavní obrazovka Wii zobrazuje spoustu políček ve tvaru televizní obrazovky a kliknutím na levé horní se dostanete na obrazovku hry. Klikněte na START tlačítko a začněte hrát. Bavte se!