Skip to content

5 důvodů, proč si koupit Wii místo Xbox 360 nebo PlayStation 3

18 de Srpen de 2021
wiiconsole 56a6abcc5f9b58b7d0e43350 adce7222251c4a9a8bee6c1ce567fe1b

Nintendo přestalo vyrábět Wii v roce 2013. Xbox 360 a Playstation 3 byly podobně ukončeny v roce 2016. Žádná z těchto konzolí by proto neměla být první volbou pro nový nákup. Tento článek je zde uveden pro archivní účely. Pro hráče je jedním z nejtěžších rozhodnutí, kterou konzoli si koupit: každá nabízí hry a funkce, které od ostatních nedostanete. Pokud máte na odfláknutí zhruba tisíc dolarů, říkáme, že je dostanete všechny. Jinak zde je pět hlavních důvodů, proč by pro vás mohla být konzole Wii.

Největší herní knihovna ovládaná gesty

Po celá léta byla největším prodejním bodem Wii ovládání založené na gestech, které vám umožnilo hrát hru s mečem máváním dálkovým ovladačem jako mečem nebo házením fotbalu napodobováním pohybu házení přes rameno. Tento úžasně intuitivní systém byl tak dobře přijat, že Microsoft a Sony přišly s konkurenty, Kinectem a PlayStation Move, které za cenu přidaly do svých systémů hraní gesty. Technologie pro tyto dva nové systémy založené na gestech je dobrá, zvláště v případě Kinectu, ale co jim oběma chybí, je rozsáhlá knihovna her založených na gestech Wii. Pro Wii existuje obrovské množství her, včetně takových působivých nabídek, jako jsou:

  • „Disney Epic Mickey“
  • „De Blob“
  • „Wii Sports Resort“
  • „Smrtelná stvoření“
  • „Punch-Out !!“
  • „Trauma Team“
  • „Červená ocel 2“
  • „Prince of Persia: The Forgotten Sands“
  • „Wii Fit Plus“
  • „Nekonečný oceán: Modrý svět“
  • „GoldenEye 007“
  • „No More Heroes 2: Desperate Struggle“
  • „Sky Crawlers: Innocent Aces“
  • „Extrakce mrtvého prostoru“
  • „Legenda o Zeldě: Twilight princezna“

A je jich víc. Trvalo několik let, než bylo pro Wii vytvořeno tolik her, a ještě mnoho let bude trvat, než bude mít Kinect and Move něco podobného, ​​co Wii nabízí.

Každý to miluje

Pokud chcete hrát videohry se svými přáteli a vaši přátelé nejsou všichni hardcore hráči, Wii je určitě vaše nejlepší sázka. Jistě, seriózní hráči hrající „Bioshock“ nebo „Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots“ budou toužit po 360 nebo PS3, ale babičky, dospívající dívky, stárnoucí manažeři a vysokoškoláci mají Wii rádi. Pokud tedy chcete, aby k vám přišel nějaký nehrající přítel a zahrál si hru, řekněte: „Mám Wii.“

Je to Nintendo

Někteří lidé nenazývají Wii jménem; říkají tomu, jak říkali GameCube: „Nintendo“. Microsoft a Sony jsou obří technologické korporace s herními divizemi, ale Nintendo je synonymem pro videohry, desítky let strávené vytvářením barevných, nápaditých a pro rodinu vhodných titulů. Pokud chcete další hru „Legend of Zelda“, další hru Mario, další hru „Pikmin“ nebo „Donkey Kong“ nebo „Metroid Prime“, budete si muset koupit Wii.

Hry jsou levnější

Wii není z velké trojky nejlevnější. Tato čest patří rozpočtové verzi Microsoftu Xbox 360, verzi konzoly bez bezdrátového ovladače a bez bezdrátového ovladače, která začínala na 200 dolarech. Díky tomu je 360 ​​nejlevnější konzolí, pokud neplánujete koupit více než pět her a neplánujete hrát žádnou z nich online. Online hraní pro většinu 360 her vyžaduje předplatné Xbox Live Gold. 360 her, stejně jako jejich protějšky pro konzoli PlayStation 3, stojí více. Rozdíl v nákladech mezi hrami může být 10 $ a zdá se, že to není velký rozdíl, pokud udržíte nákupy her na dva za rok, ale to jsou ušetřené peníze, které lze vložit do další cenově dostupné hry Wii.

Je to přátelské k rodině

Všechny konzole mají hry vhodné pro děti, ale Wii jich má více. Bohatství her vhodných pro rodiny, které vyrobila společnost Nintendo, povzbuzuje rodiče ke koupi Wiis, což vybízí vydavatele k tomu, aby vyráběli hry více zaměřené na děti. Samozřejmě existuje několik her pro Wii s více obsahem pro dospělé, takže rodiče možná budou chtít použít rodičovskou kontrolu Wii, aby děti nemohly hrát „MadWorld“ a „Manhunt 2“, ale nikdy vám nedojdou hry na nákup mládež.