Skip to content

Jak nabít Nintendo Switch

7 de Červenec de 2021
charge nintendo switch 4136834 f94eeb0c245346c0b2401c2af1ac6b4d

Co je třeba vědět

  • Přepínač se nabíjí, když je připojen k dokovací stanici, a pro dobití můžete Joy-Cons zapojit do boku konzoly.
  • V přenosném režimu zapojte kabel USB-C do portu USB na spodní straně přepínače a druhý konec připojte ke zdroji napájení.
  • Pomocí nabíjecí rukojeti Joy-Con přeměňte své Joy-Cons na jediný ovladač pomocí kabelu USB a nabijte Joy-Cons při hraní.

Tento článek vysvětluje, jak nabíjet Nintendo Switch a ovladače Joy-Con v konzolovém a přenosném režimu.

Jak nabíjet Nintendo Switch a Joy-Cons v režimu konzoly

Nabíjení Nintendo Switch v konzolovém režimu je snadné, i když Joy-Cons může být výzvou. Zde je popsáno, jak nabíjet přepínač a jeho ovladače a kontrolovat životnost baterie.

Když je konzola Switch Console připojena k dokovací stanici, nabíjí se

Nejlepším způsobem, jak zajistit, aby se správně nabíjelo, je ověřit, zda vidíte displej přepínače na televizoru, takže pokud se připojujete k dokovací stanici po hraní v přenosném režimu, před opuštěním místnosti zkontrolujte, zda se na televizoru zobrazuje.

Jak zkontrolovat hladinu baterie přepínače

Kolik energie má přepínač, můžete přesně zjistit podle ikony baterie v levém horním rohu obrazovky. Na plné nabití vám Switch poskytne zhruba tři hodiny hraní. Kolik konkrétně bude záviset na přesné hře, ale Legend of Zelda: Breath of The Wild, vlajková hra Nintendo, zasahuje tuto tříhodinovou životnost baterie docela mrtvý.

Jak dlouho trvá nabití přepínače?

Pokud máte přepínač zapojený do dokovací stanice, nabíjení trvá přibližně tak dlouho, než se vybije baterie. To znamená přibližně dvě a půl hodiny nabíjení a 100% výdrž baterie.

Nabíjení Joy-Cons

Každý z nich má výdrž baterie asi 20 hodin, ale pokud jeden z nich během hraní zemře, je to problém. Nintendo Switch nepřichází se způsobem, jak vzdáleně nabíjet Joy-Cons, takže pro dobití budete muset Joy-Cons zapojit do boku přepínače. Dobrou zprávou je, že samotný Switch nemusí být pro nabíjení Joy-Cons ukotven, abyste jej mohli používat v přenosném režimu. Ale co když má váš Switch nízkou spotřebu? Pokud nechcete, aby vaše hraní bylo přerušeno, možná budete chtít investovat do Joy-Con Charging Grip. Toto příslušenství je podobné úchopu, díky kterému se z Joy-Cons stane jediný ovladač s jedním zásadním rozdílem: Joy-Cons můžete během hraní nabíjet pomocí kabelu USB-C.

Jak nabíjet Nintendo Switch a Joy-Cons v přenosném režimu

Pokud hrajete hru sami, nabíjení přepínače je jednoduché. Připojte kabel USB-C k portu USB na spodní straně přepínače a pokračujte v hraní. Pokud jsou vaše Joy-Cons připojeny k boku přepínače, měli byste být v pořádku.

Nabíjení při používání stojanu přepínače

Pokud používáte stojan na zadní straně přepínače a máte přepínač na pevném povrchu (jako stůl), bude USB port na spodní straně Nintendo Switch trochu těžké používat. Proč to Nintendo postavilo tak? Nemohli dát port po stranách, kam jdou Joy-Cons, takže buď museli jít nahoře nebo dole. Horní část by byla zvláštní pro nabíjení, zatímco by se používala jako kapesní počítač, takže šli se základnou. Jak tuto mrzutost obejdete? Nejjednodušším způsobem je popadnout několik knih, které umístíte kolem přepínače, abyste mohli zvednout hlavní jednotku a vytvořit prostor pro kabel. Ale to je nepříjemné, takže hledejte výrobce příslušenství od jiných dodavatelů, kteří v (doufejme blízké) budoucnosti nabídnou některá řešení.

Jak nabít Nintendo Zapněte na cestách

Pokud jste viděli reklamu se skupinou přátel shromážděných kolem Nintendo Switch uprostřed parku nebo na basketbalovém hřišti, možná jste se divili, co by udělali, jakmile vyprší 2-3 hodiny výdrže baterie. Jednoduché řešení: přenosné napájení.

Nintendo Switch můžete nabíjet připojením k notebooku. Toto rozhodně trvá déle než zásuvka ve zdi, ale pokud potřebujete prodloužit čas na hraní nebo chcete nabíjet na cestách, bude to stačit. Aby to však fungovalo, budete muset vypnout Nintendo Switch. Po zapnutí má přepínač tendenci nabíjet notebook namísto obráceně. Pokud to ale s hraním na cestách myslíte vážně, můžete vždy investovat do baterie. Ve světě obklopeném tolika mobilními zařízeními je snadné je najít, ale klíčem zde je najít takové, které používá USB-C.

Jak nabíjet a hrát v režimu konzoly

Není pochyb o tom, že hry Nintendo Switch jsou nejlepší, když jsou vidět na televizi s velkou obrazovkou. Co tedy dělat, když vám Joy-Cons dojde baterie a chcete pokračovat v hraní v konzolovém režimu?

Nabíjecí grip Joy-Con

Za normálních okolností byste museli přepnout do přenosného režimu, ale to znamená, že nebudete mít výhodu hraní na velké obrazovce. Alternativně můžete utratit kolem 30 $ za nabíjecí grip Joy-Con. Toto příslušenství je stejné jako u gripu, který je dodáván s přepínačem, s jedním zásadním rozdílem: Joy-Cons můžete nabíjet při hraní. Abyste toho dosáhli, budete muset do konzoly zapojit nabíjecí rukojeť Joy-Con pomocí kabelu USB-C, ale pokud máte dostatečně dlouhý kabel, nejde o tuhou cenu, kterou byste museli zaplatit.

Jak získat více kilometrů z baterie vašeho Nintendo Switch

Se svým Nintendo Switchem toho nemůžete udělat mnoho, abyste prodloužili jeho životnost mimo domov. Můžete však udělat několik věcí:

  • Použijte Joy-Cons v odpojeném režimu. Pokud připojíte Joy-Cons na bocích přepínače, baterie se bude vybíjet mnohem rychleji.
  • Vypněte Wi-Fi a NFC (Near Field Communications). Jděte do Nastavení > Režim Letadlo a zapněte režim Letadlo. Tento režim vypne Bluetooth, Wi-Fi a NFC. Abyste mohli Joy-Cons používat bezdrátově, budete muset znovu zapnout Bluetooth.
  • Snižte jas obrazovky. Jít do Nastavení > Jas obrazovky k nastavení jasu displeje. Automatický jas můžete nechat zapnutý. Posunutím jezdce doleva jej vytočíte zpět.

Pokud stále máte problémy s nabíjením konzoly, vyzkoušejte tyto tipy pro řešení potíží pro Nintendo Switch, abyste zjistili, zda můžete problém vyřešit sami.