Skip to content

Jak aktualizovat váš tablet Kindle Fire

14 de Červenec de 2021
Kindle Fire resized 56a7614c3df78cf7729562eb

Co je třeba vědět

  • Chcete-li zjistit, zda jsou k dispozici aktualizace, Nastavení > Možnosti zařízení > Systémové aktualizace > Zkontrolovat nyní.
  • Chcete-li synchronizovat Kindle s účtem Amazon, Nastavení > Možnosti zařízení > Synchronizovat zařízení.
  • Pokud nemáte přístup k Wi-Fi, můžete aktualizaci provést ručně prostřednictvím počítače.

Tento článek vysvětluje, jak aktualizovat Kindle Fire a jak se synchronizovat s vaším účtem Amazon. Pokyny platí pro všechny tablety Amazon Fire HD (dříve Kindle Fire) s Fire OS 5 nebo novějším.

Jak aktualizovat tablety Kindle Fire

Tablety Fire používají upravenou verzi systému Android s názvem Fire OS. Pokud nemáte nejnovější model, váš tablet Fire nemusí být schopen spustit nejnovější verzi Fire OS. Podle těchto pokynů zjistěte, zda má vaše zařízení nejnovější aktualizaci:

  1. Přejeďte z horního okraje obrazovky dolů a vyberte ikonu Nastavení Ozubené kolo. Můžete také vybrat ikonu Nastavení aplikace na domovské obrazovce pro přístup k nastavení zařízení.

  2. Přejděte dolů a vyberte Možnosti zařízení.

    Možnosti zařízení v nabídce Nastavení

  3. Přejděte dolů a vyberte Systémové aktualizace.

    Možnost Aktualizace systému

  4. Vybrat Zkontrolovat nyní zjistit, zda jsou k dispozici nějaké aktualizace. Uvidíte verzi Fire OS aktuálně v zařízení spolu s datem, kdy bylo nainstalováno. Aby bylo možné zkontrolovat aktualizace Kindle Fire, musí být vaše zařízení připojeno k internetu.

    Tlačítko Zkontrolovat nyní

Pokud váš tablet Fire nenajde žádné aktualizace, má nejnovější kompatibilní verzi operačního systému. Pokud máte starší tablet nebo e-čtečku, nabízí Amazon na stránce Kindle Software Update specifické pokyny pro aktualizaci pro každou verzi Kindle.

Jak synchronizovat váš Kindle Fire s vaším účtem Amazon

Pokud si v počítači zakoupíte hudbu nebo filmy z Amazonu, tato média nemusí být ve vašem tabletu okamžitě k dispozici. Chcete-li aktualizovat obsah svého Kindle Fire, možná budete muset synchronizovat zařízení s účtem Amazon ručně. Při synchronizaci Kindle Fire postupujte podle těchto kroků:

  1. Přejeďte z horního okraje obrazovky dolů a vyberte ikonu Nastavení Ozubené kolo.

    Ikona Nastavení

  2. Přejděte dolů a vyberte Možnosti zařízení.

    Možnosti zařízení v nabídce Nastavení

  3. Přejděte dolů a vyberte Synchronizovat zařízení. Pokud se rozhodnete synchronizovat zařízení v režimu offline, automaticky se synchronizuje při příštím připojení k internetu.

    Příkaz Sync Device

Jak ručně aktualizovat oheň Kindle

Pokud nemáte přístup k síti Wi-Fi, můžete si stáhnout nejnovější aktualizace operačního systému a nainstalovat aktualizace ručně pomocí počítače:

  1. Navštivte stránku Aktualizace softwaru zařízení Amazon, vyberte své zařízení a poté vyberte Stáhněte si aktualizaci softwaru podle příslušného modelu. Chcete-li zjistit model tabletu Fire, přejděte na Nastavení > Možnosti zařízení > Model zařízení (nebo O zařízení).

    Odkaz „Stáhnout aktualizaci softwaru“

  2. Připojte svůj tablet Fire k počítači. Pokud připojujete zařízení k počítači poprvé, zobrazí se prázdná složka. Chcete-li získat přístup k pevnému disku tabletu, přejeďte prstem dolů a vyberte Klepnutím zobrazíte další možnosti USB.

    Příkaz „Klepnutím zobrazíte další možnosti USB“

  3. Vybrat Přeneste soubory.

    Možnost Přenos souborů

  4. V počítači složka s názvem Vnitřní úložiště Na jednotce Fire tabletu se zobrazí. Přetáhněte aktualizační software Fire OS, který jste právě stáhli do Vnitřní úložiště složku.

    Přetáhněte aktualizační soubor na jednotku interního úložiště

  5. Po dokončení přenosu odpojte tablet od počítače. Poté přejeďte z horní části obrazovky dolů a vyberte ikonu Nastavení Ozubené kolo.

    Ikona Nastavení

  6. Přejděte dolů a vyberte Možnosti zařízení.

    Možnosti zařízení v nabídce Nastavení

  7. Přejděte dolů a vyberte Systémové aktualizace.

    Možnost Aktualizace systému

  8. Vybrat Zkontrolovat nyní. Aktualizace se použijí automaticky.

    Tlačítko Zkontrolovat nyní