Skip to content

Co je to duch?

26 de Červenec de 2021
GhostingArticleLedeImage PhotobyrawpixelonUnsplash 5bb04d864cedfd0026feb7e2

Duch je akt ukončení romantického vztahu nebo přátelství ukončením kontaktu s jinou osobou, obvykle bez předchozího varování nebo jakéhokoli vysvětlení. Duchování někoho také obvykle zahrnuje odmítnutí reagovat na pokusy o připojení a komunikaci ignorováním telefonních hovorů, nesledováním nebo blokováním lidí na sociálních médiích nebo prostě neodpovídáním na textové zprávy od určitých lidí. Nejběžnějším příkladem duchů je, když romantický vztah končí, protože osoba ve vztahu se rozhodne přestat úplně komunikovat, zejména prostřednictvím textových zpráv a telefonních hovorů. Osoba, která dostane přízrak, se často cítí pochopitelně zraněná a přemýšlí, proč vztah skončil tak, jak skončil.

Jak díky technologii díky někomu byli duchové častější?

Zjevnou odpovědí je, že když máte více způsobů komunikace, najdete také další způsoby, jak se komunikaci vyhnout. Před smartphony, e-mailem, internetem, sociálními médii a online seznamovacími aplikacemi prostě nebylo tolik způsobů, jak se vyhnout rozhovoru s někým. Sociální média sama o sobě již poskytuje seznam způsobů, jak někoho ignorovat. Můžete je zrušit přátelstvím, zrušit jejich sledování, zablokovat je, ignorovat jejich DM nebo ztlumit jejich tweety. A díky smartphonům je velmi snadné zablokovat číslo osoby, aby vám nemohlo volat nebo posílat textové zprávy. Předtím, než existoval výše zmíněný technologický pokrok, byl seznamovací fond také mnohem menší a bylo pravděpodobnější, že budete chodit s těmi, kteří jsou v těsné blízkosti vás, a s těmi, kteří obvykle běží ve stejných sociálních kruzích. Podle Psychology Today, pokud pracujete ve stejných sociálních kruzích, je pravděpodobné, že se nebudete chovat negativně a může poškodit vaši pověst u vašich přátel; Přízraky mohou být častější, ale stále je to z velké části zamračeno. Pokud však nemáte společné přátele, k čemuž může dojít, pokud jste se setkali online, duchové se najednou mohou jevit jako životaschopná volba, pokud se snažíte rychle opustit vztah a vyhnout se nepříjemným rozhovorům.

Jak lidé duchové ostatní

K duchům může docházet různými způsoby a závisí na několika faktorech, jako je metoda komunikace, doba trvání vztahu a typ vztahu. Jak již bylo zmíněno dříve, pokud s ním můžete komunikovat, můžete jej použít také k duchům lidí. Můžete přízraky lidí tím, že nebudete odpovídat na e-maily, textové zprávy a zprávy DM (přímé zasílání zpráv na Twitteru a Instagramu), nebudete vracet telefonní hovory a že někoho odstraníte jako připojení nebo přítele ze svých účtů na sociálních médiích. A i když se duchy stále obecně považují za hrubé, v kontextu krátkodobých nebo příležitostných vztahů se staly také o něco přijatelnějšími. Kromě toho, jak navrhuje tento článek od Man Repeller, je někdy upřednostňovanou metodou ukončení vztahu duchování, zvláště pokud vztah trval jen několik schůzek. Po několika schůzkách se může s někým cítit obzvláště trapně a nevhodně vést rozchod s někým. V krátkodobých situacích, jako je tato, lze duchy považovat za „téměř zdvořilé“. Duch se také neomezuje pouze na romantické vztahy. Vyskytuje se v přátelství a dokonce i během procesu hledání zaměstnání. Dlouhodobá přátelství, dokonce i mezi nejlepšími přáteli, nejsou osvobozena od duchů. Internet je plný esejů o lidech, na něž duchů narazil jejich nejlepší přítel. A když se na pracovišti objeví duchové, mohou se navzájem vinit jak zaměstnavatelé, tak i budoucí zaměstnanci. Podle USA Today v dobách vysoké míry nezaměstnanosti zaměstnavatelé jednoduše „ignorovali uchazeče o zaměstnání a po rozhovorech na ně nikdy nenavazovali“. Když je trh práce silný, potenciální zaměstnanci také projevují duchovní chování tím, že se nedostaví na pracovní pohovory nebo do prvního pracovního dne, i když přijmou nabídku.

Věci k zapamatování, pokud jste byli duchové

  • Obvykle, pokud jste byli duchové, bude to bolestně zřejmé, ale existují vzácné situace, ve kterých vám dotyčný ještě nereagoval z legitimního důvodu, jako je například rodinná pohotovost. Nezaškodí dát této osobě ještě jednu šanci vysvětlit to. Zvažte odeslání rychlé zprávy, abyste se u nich ohlásili. Elite Daily navrhuje odeslat následující textovou zprávu a poté počkat několik dní: „Hej! Je vše v pořádku?“
  • Neposílejte lidem, kteří vám dali ducha milion textů nebo přímých zpráv. Můžete poslat poslední rychlou zprávu, jako je ta výše, ale pokud poté už ani neodpoví, musíte ji nechat jít. Podle známé internetové seznamky eHarmony, pokud jde o duchové, je nejlepší přestat je kontaktovat. Mohlo by být také užitečné zrušit jejich sledování na sociálních médiích, přinejmenším v době, kdy se stále potýkáte s emocemi, které po rozpadu vybuchnou. Nesledování může pomoci zmírnit smutek, který cítíte, protože nejste neustále informováni o každé maličkosti, kterou váš bývalý nebo bývalý přítel dělá na sociálních médiích.
  • Pokud jste byli duchové, zkuste to nebrat osobně. Není to odraz vás jako člověka. S největší pravděpodobností, bez ohledu na to, jak vás ten člověk opustil, vám bude pravděpodobně lépe bez nich. Možná to nebude připadat jako normální rozchod kvůli tomu, jak se to stalo, ale stále je to rozchod a stále platí následující: Udělejte si čas, prociťte své pocity, starejte se o sebe a nechte se posunout dál a nechte jít o potřebu uzavření, protože nemusíte dostat.