Skip to content

Hráči Fortnite uvízli uprostřed hry Epic v. Apple Dispute

16 de Srpen de 2021
GettyImages 1202908389 ff6012dd104b4d0bb11f469514d1e22c

Klíčové informace

  • Média byla zapletena do technologického sporu a podporovala soutěž na úkor mobilních uživatelů.
  • Milionům mobilních hráčů zbývá bojovat s realitou promlčené videohry, nad kterou strávili čas i peníze.
  • Fortnite konkurenti by mohli využít debakl a stát se dominantní bitevní arénou na mobilních trzích.
#FreeFortnite ovládl sociální média, protože vývojář Epic Games se zaměřuje na Apple a Google, ale někteří mobilní hráči si kladou otázku, jaká je budoucnost, protože jejich preferovaná zábava zůstává ve stavu limbu. Tyto tři společnosti se dostaly do slepé uličky poté, co jednání o cenách propadla a přenosné platformy se vyřadily Fortnite z jejich příslušných obchodů s aplikacemi, zrušení přístupu hráči museli důležité Fortnite aktualizace. „Zdá se, že mnoho mobilních hráčů, které jsem v naší komunitě viděl, se shromažďují k příčině #FreeFortnite … a jako hráč, pochopitelně,“ řekl hostitel podcastů a technický nadšenec NerdBomber Lifewire přes telefon. „Jistě, hra je stále hratelná, pokud byla stažena před odstraněním, ale pokud jste do hry utopili nespočet hodin a peněz, bolí to s vědomím, že vás budou chránit nové aktualizace a roční období.“

Změna map

Starost hráčů pouze pro mobilní telefony se uskutečnila dříve, než se očekávalo. 20. srpna Fortnite oznámila svou finální multiplatformní turnajovou sérii: #FreeFortnite Cup. Zahájení 23. srpna, čtyři dny před vydáním Fortnite při další aktualizaci hry je pohár prodáván jako „poslední dny celku“ Fortnite schopnost komunity hrát společně “s vysloveně protislužbou, včetně technických cen mimo Apple pro prvních 1 200„ pojídačů jablek “na mapě.

Fortnite podle firmy Newzoo se může pochlubit 350 miliony registrovaných hráčů po celém světě, z nichž 12 procent tvoří mobilní uživatelé. Zbývá tedy 42 milionů hráčů ledových z budoucích aktualizací hry. Pro mnoho z těchto uživatelů jsou Apple a příslušné obchody s aplikacemi Google jediným přístupem k této videohře. Skuteční poražení, říká NerdBomber Online Warriors, nejsou vývojáři aplikací (nebo majitelé platforem), ale spíše příležitostní Fortnite hráč.

Možnosti pro tyto tvrdé Fortnite fanoušci jsou omezeni. Nejjednodušším řešením je investice do konzolového nebo herního PC. Ale uprostřed pandemie COVID-19 a bezprecedentních ekonomických nepokojů není ostřelování stovek dolarů na herní platformě pro mnoho lidí finančně proveditelným úkolem.

Práce kolem problému

Existují i ​​jiné multiplatformní, masivně online bitevní arény (MOBA), jako je například kolos PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) a nově ražený Apex Legends, ale tyto možnosti jsou mnohem odvážnější než dojná kráva Epic Games, která obchoduje s realistickou dynamikou pro kreslenou estetiku vhodnější pro obecné publikum. Pokud fiasko mezi těmito třemi technologickými giganty zůstane nevyřešeno, krajina je připravena na to, aby se nový, přímý konkurent dostal do centra pozornosti mobilního trhu. Neúmyslný výsledek však může být potenciální po bitvě Fortnite výložník. Vzhledem k tomu, že se jednání odrážejí mimo technologické kruhy do hlavního zábavního prostředí, mohou se příležitostnější mobilní hráči ocitnout ve snaze vyzkoušet hru, která dominuje titulkům. Mezitím si NerdBomber myslí, že se jen obrátí na streamy Twitch a videa z YouTube, aby je získali Fortnite opravit.

Fortnite na Twitchi

Ale na konečném výsledku Apple ani Epic Games nezáleží, sdělil nám podcast spoluhráč podcastu Online Warriors TechTic po telefonu. Místo toho je to dopad na spotřebitele a potenciální přínos dozvuku soudního sporu Epic Games, jako právního případu i sociálního gesta, na vztah hráčů k transakcím ve hře. Přesto je nejpravděpodobnější výsledek výslovně méně sangvinický. „Přestože Epic odvádí dobrou práci, probouzí podporu hráčů a činí toto úsilí pro veřejnost ušlechtilým, faktem je, že lidé mají krátkou dobu pozornosti,“ řekl NerdBomber. „Nakonec, pokud se to brzy nevyřeší, věřím, že lidé budou pokračovat … to by mohlo připravit cestu pro zbrusu novou hru, která převezme mobilní scénu.“