Skip to content

Seznamte se s Ronnie Kwesi Colemanem, spoluzakladatelem a generálním ředitelem společnosti Meaningful Gigs

7 de Září de 2021
MGigsEvent 00211 2b5de5ae028e447aad969c50f63a9b5f

Klíčové informace

  • název: Ronnie Kwesi Coleman
  • Stáří: 35
  • Jazyky, kterými mluví: Plynule anglicky a rusky, plus trochu „rozbitá Twi“.
  • Oblíbená hra ke hraní: Šachy. Dokonce si jednou vzal rok práce, aby mohl soutěžit v šachových turnajích, a dosáhl odborné úrovně.
  • Klíčový citát nebo motto, kterým žijete: „Jak něco děláš, tak děláš všechno. Všechno, co dělám, se snažím být v harmonii.“
Před dvěma lety Ronnie Kwesi Coleman spoluzakládal Meaningful Gigs poté, co se snažil spojit se špičkovými technology a designéry. Inspirace čerpala z Colemanovy touhy konkrétně spojit designéry a vývojáře produktů Black po celém světě s lepšími pracovními příležitostmi. Za tímto účelem vytvořil se svým týmem platformu se sítí černých designérů, kteří byli prověřeni odborníky. Meaningful Gigs spolupracuje se zaměstnavateli a bude ručně vybírat designérské týmy ze své sítě. Startup má za úkol využívat data k navádění lidí k jejich plnému potenciálu. „Důvodem je to, že to pochází z mého osobního příběhu jako někoho, kdo nemá příliš tradiční zázemí. Vždy mě fascinovalo, proč někdo dosáhne svého plného potenciálu,“ řekl Coleman. Lifewire v telefonickém rozhovoru.

Jak to všechno začalo

Coleman je Ukrajinec, Ghana a Žid. Narodil se na Ukrajině, poté se jeho rodina na nějaký čas přestěhovala do Anglie. Když mu bylo asi 10 let, přestěhovali se do Ghany a Coleman nakonec přišel do Spojených států, když mu bylo 19. Přestěhoval se sem na vysokou školu, ale poté, co odešel kvůli nějakým tragédiím ve své rodině, začal podívejte se na kariéru v technologii. „To mě donutilo opravdu přehodnotit, co chci dělat,“ řekl Coleman. „Začal jsem se online učit o kariéře a mohl bych vyniknout bez vysokoškolského vzdělání.“ Poté, co se Coleman zaměřil na kariérní cestu v technice, řekl, že se přihlásil do práce ve více než 100 startupech a byl většinou odmítnut, než v roce 2010 získal pozici obchodního zástupce u společnosti HyperOffice v Rockville ve státě Maryland. Tehdy se zamiloval do kultura spouštění a budování něčeho z ničeho. Poté se stal zakládajícím členem společnosti StayNTouch, společnosti, která vybudovala mobilní systém správy majetku na bázi SaaS, který původně získal v roce 2018 Shiji, ale nedávno jej koupila společnost MCR za 46 milionů dolarů. Poté, co Coleman opustil StayNTouch, chvíli trvalo, než zjistil, co vlastně chce dělat. Když viděl příležitost překlenout propast mezi talentovanými designéry a zaměstnavateli, kteří je mohou přehlížet, udělal tento skok. „Vždy mě fascinovalo, proč někdo dosáhne plného potenciálu.“ Jedna věc, s níž Coleman na své podnikatelské cestě zápasil, bylo spojení s důvěryhodnými mentory a poradci, což byl problém, který bránil jeho profesnímu rozvoji, protože se tak samozřejmě učil nejlépe. Bohužel narazil na několik neužitečných lidí, a tak udělal krok zpět, aby vytvořil nějaké hodnoty, které by byly středem jeho práce a vztahů. „Díval jsem se, jak tito poradci a mentoři vypadají na papíře, ale ve skutečnosti jsem nerozuměl jejich charakteru,“ řekl. Mezi tyto hodnoty patří odvaha, odvaha, soucit a bezúhonnost. To jsou hodnoty, podle kterých žije, a hodnoty, které hledá u lidí, které si zvolí, aby ho vedly, když se dál učí. Jeff Grass, generální ředitel společnosti Hungry, byl pro Colemana užitečným mentorem, zejména když stavěl Smysluplné koncerty.

Sledování růstu

Coleman se letos zaměřuje na růst ve společnosti Meaningful Gigs. Sdílel, že společnost se blíží ke konci počátečního kola financování 1 milion dolarů, což podle Colemana nebylo snadné získat. Řekl, že měl více než 300 rozhovorů s lidmi, aby navázal spojení s investory nebo jen požádal o radu, jak zvýšit. Získal 90% „Nos“ a pár lidí, kteří řekli „Ano“, než zajistili první velké investice společnosti. „Bylo to extrémně náročné, protože jsem vychovával poprvé a ve skutečnosti jsem neměl tuto síť investorů ani bohatou rodinu a přátele, na které bych se mohl napojit,“ řekl. „Většinou to byla drť, jen vynaložení úsilí. Díky této zkušenosti jsem se hodně naučil.“

Coleman konverzuje s účastníkem

Smysluplné giganty během pandemie ohromně rostly, zejména proto, že společnosti jsou otevřenější přijímání vzdálených pracovníků. S tímto novým financováním plánuje společnost v prvním čtvrtletí přijmout další čtyři zaměstnance. Tým má v současné době pět zaměstnanců na plný úvazek s plány na přidání dvou prodejních zástupců, marketingového pracovníka a dalšího inženýra. Coleman se chce také letos spojit s více firemními partnery. „Jedna z věcí, ze kterých jsme nadšení, je, že zvyšujeme celkový produkt. Jednou z hlavních věcí, se kterými jsme začínali, bylo právě propojení designérů s zakázkami,“ řekl. „Chceme vytvořit 100 000 kvalifikovaných pracovních míst pro Afričany a viděli jsme, že pokud se pokusíme najít to nejlepší z nejlepšího, možná se nedostaneme ke svému cíli. To, co jsme museli udělat, je pomoci to usnadnit.“ „Důvodem je to, že to pochází z mého osobního příběhu jako někoho, kdo nemá příliš tradiční pozadí.“ Aby to bylo v souladu, společnost Meaningful Gigs vybudovala upscalingový produkt, který pomáhá designérům rozvíjet jejich dovednosti tak, aby lépe odpovídaly pracovním příležitostem. Nový produkt vychází z rámce Grit Angely Lee Duckworthové. Společnost chce v konečném důsledku pomoci technologům přejít od začínajících designérů k učňům a profesionálům ve svých oblastech. „Časové úsilí je cennější než talent,“ řekl. „Můžeš začít talentovaně, ale lidé, kteří se skutečně dlouhodobě snaží, nakonec budou úspěšnější a budou mít větší úspěchy.“ Vzhledem k tomu, že práce na dálku pokračuje v trendech, Coleman se zaměřuje na uplatnění svých čtyř hlavních hodnot ve všech pracích, které dělá, protože Meaningful Gigs se letos chystá k velkému růstu.