Skip to content

Co je soubor BSA?

15 de Srpen de 2021
bsa file icons 582630993df78c6f6ae57bd3

Soubor s příponou BSA je soubor BSARC Compressed Archive. The BSA znamená Softwarový archiv Bethesda. Tyto komprimované soubory se používají k uložení zdrojových souborů pro počítačové hry Bethesda Softworks, jako jsou zvuky, mapy, animace, textury, modely atd. Ukládání souborů do archivů BSA usnadňuje organizaci dat, než kdyby existovaly v desítkách nebo stovkách samostatných složky. Soubory BSA jsou uloženy v souboru Data složka instalačního adresáře hry.

Jak otevřít soubor BSA

The Elder Scrolls a Fallout jsou dvě videohry, které se mohou spojovat se soubory BSA, ale s těmito aplikacemi automaticky využijte soubory BSA, které najdou ve správných složkách – tyto programy nemůžete použít k ručnímu otevření souboru BSA. Chcete -li otevřít soubor BSA a zobrazit jeho obsah, můžete použít prohlížeč BSA, BSA Commander nebo BSAopt. Všechny tři tyto programy jsou samostatné nástroje, což znamená, že je stačí stáhnout, abyste je mohli používat (tj. Instalace není nutná). Tyto programy se stahují v souboru 7Z nebo RAR. K jejich otevření můžete použít bezplatný program pro extrahování souborů, jako je 7-Zip. V tomto ohledu by nástroj pro dekompresi souborů, jako je 7-Zip, měl být schopen otevřít soubor BSA také, protože je to typ komprimovaného souboru. Pokud se soubor BSA neotevře v žádném z výše uvedených programů, můžete mít větší štěstí s Fallout Mod Manager nebo FO3 Archive. Tyto nástroje jsou navrženy tak, aby otevíraly soubory BSA z videohry Fallout, a dokonce vám je umožňují upravovat, což představuje chytrý způsob přizpůsobení hry. Pokud se při otevření souboru BSA spustí program, se kterým soubor nechcete používat, můžete změnit, který program má ve výchozím nastavení otevírat soubory BSA.

Jak převést soubor BSA

Převod souboru BSA do jiného archivního formátu (jako ZIP, RAR nebo 7Z) pravděpodobně není něco, co byste chtěli dělat. Pokud byste jej převedli, videohra, která soubor používá, by již nerozpoznala archiv, což znamená, že obsah souboru BSA (modely, zvuky atd.) By hra nemohla použít. Pokud však existují soubory v rámci soubor BSA, který chcete převést pro použití mimo videohru (např. zvukové soubory), můžete použít nástroj pro rozbalení souboru rozbalte/rozbalte data a poté pomocí bezplatného převaděče souborů převeďte soubory do jiných formátů. Například je možné, že v souboru BSA je soubor WAV, který chcete ve formátu MP3. Stačí extrahovat soubor WAV z archivu a poté pomocí bezplatného převaděče zvukových souborů převést WAV na MP3.

Stále nemůžete otevřít soubor?

Pokud se váš soubor stále neotevírá ani po vyzkoušení výše uvedených programů, přečtěte si znovu příponu souboru, abyste se ujistili, že si jej nezaměňujete s formátem souboru, který sdílí podobná písmena přípony souboru. Například soubor BSB (BioShock Saved Game) je vytvořen hrou BioShock – tento soubor nemůžete otevřít výše uvedenými programy, přestože je přípona souboru podobná BSA. BSS je dalším příkladem. Tato přípona souboru patří do formátu obrázku na pozadí používaného u hry Resident Evil PlayStation. Soubory BSS lze otevřít na počítači pomocí aplikace Reevengi, nikoli žádného z otevíračů souborů BSA shora. Pokud přípona vašeho souboru není „.BSA“, prozkoumejte jeho skutečnou příponu a zjistěte, které programy lze použít k otevření nebo převodu. Můžete mít dokonce štěstí při otevírání souboru jako textového dokumentu pomocí volného textového editoru.

Více o souborech BSA

Wiki Elder Scrolls Construction Set obsahuje několik užitečných informací o souborech BSA, včetně toho, jak si vytvořit vlastní. Více o souborech BSA si můžete přečíst v sadě The Garden of Eden Creation Kit (GECK) od Bethesda Softworks. Také z GECK je stránka s informacemi o pokročilých modovacích technikách pro změnu fungování hry změnou souborů BSA. FAQ

  • Jaký program používám k vytváření souborů BSA?

    Program BSAOpt vám umožňuje sbalit soubory do formátu BSA. Můžete také přejít na web Nexus Mods a použít nástroj příkazového řádku BSArch pro balení a rozbalování souborů BSA.

  • Jak mohu sloučit soubory BSA?

    Pokud máte více souborů BSA, otevřete je jednotlivě a pak pomocí programu jako BSAOpt zabalte veškerý obsah do nového souboru BSA.

  • Co je to soubor BA2?

    BA2 je další formát souboru, který používají hry Bethesda jako např Fallout 4. Soubory BA2 obsahují komprimovaná data pro 3D modely a textury.